Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:54:44

В Чернігівській жіночій виправній колонії № 44 провели день відкритих дверей

05.04.2014   08:20Агенцiя

В Чернігівській виправній колонії № 44 управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області гостей чекали з нетерпінням. Звучить, мабуть, незвичайно – день відкритих дверей у закритому режимному закладі, тим не менш, як живеться засудженим жінкам, змогли побачити представники громадськості.

На чолі з Головою Чернігівської обласної спостережної комісії Станіславом Віхровим, установу відвідали представники відділу у справах сім`ї та молоді, міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту, територіального центру соціального обслуговування, відділу взаємодії із роботодавцями, Благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», Благодійного фонду «Милосердя і доброта», Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть в ВІЛ», громадської організації «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних».

Але найбільше тут чекали на близьких та рідних. Втім, це взаємне почуття. Ще б пак, адже це шанс відвідати рідних, зустрітися з ними не в кімнаті побачень, а потрапити всередину, побачити, як вони живуть, де працюють і сплять, що їдять і чим займаються у неволі.

Екскурсію для гостей провів начальник установи підполковник внутрішньої служби Андрій Кирієнко.

Відвідувачі оглянули приміщення школи, де найбільше вразив клас майстринь – засуджені створюють власними руками чудові вишиті полотна та ікони. А у приміщенні клубу засуджені подарували гостям кілька пісень та танців із свого репертуару. Не оминули і приміщення гуртожитків соціально-виховної служби. Батьки мали змогу на власні очі побачити спальні місця своїх дочок, адже в першу чергу відвідали ті гуртожитки, у яких вони проживають.

Для засуджених в колонії створені всі умови: світлі просторі спальні, крамниця, телевізор, сучасні санвузли, їдальня. Багато тутешніх жінок працюють на швейному виробництві. Продукцію, яку тут виробляють можна побачити в кімнаті готових зразків.
Відвідали гості й кімнату підготовки до звільнення, де засуджені проходять курс підготовки перед звільненням з установи, вивчають принцип дії сучасної техніки, дізнаються новинки стрімкого життя.

Досить довгий час представники громадськості спілкувались із психологами Чернігівської виправної колонії № 44. Їх цікавили методи роботи психологів, доступність психологічної допомоги в умовах позбавлення волі, регулярність проведення бесід.
І де б не заходили гості, скрізь відчувалося, що засуджені готувалися до зустрічі, адже день відкритих дверей тут – свято в череді буднів.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.