Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:59:32

Приєднуйтеся до весняних природоохоронних заходів

04.04.2014   11:38

Кожного року у квітні – травні в Чернігівській області проводиться всеукраїнська акція з благоустрою “За чисте довкілля” та у третю суботу квітня - День довкілля.

Акція з благоустрою “За чисте довкілля” проводиться з метою забезпечення в населених пунктах області чистоти та порядку, підвищення рівня їх благоустрою, належної підготовки до Великодніх та травневих свят.

Сподіваємося, що і цього року городяни, керівники і колективи підприємств, організацій, установ всіх форм власності візьмуть найактивнішу участь у весняних заходах з упорядкування вулиць, придорожніх лісосмуг, прибудинкових територій, скверів, зелених зон навколо міських озер, тощо.

Долучиться до цих заходів повинні всі жителі області, подбавши про стан пам’ятників і пам’ятних місць.

Учні навчальних закладів області мають нагоду 12 квітня приєднатися до акції “Зробимо Україну чистою”, мета якої звернути увагу на проблеми у сфері поводження з відходами, а також виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом безпосереднього залучення місцевих громад до прибирання міст та селищ.
Дорожнім організаціям рекомендується забезпечити прибирання автошляхів і придорожніх смуг, а лісогосподарським організаціям очистити від побутових відходів лісові масиви, лісосмуги і прилеглі до них канави.

В ході проведення акції “За чисте довкілля” та Дня довкілля, з метою приведення в належний стан території обласного центру та регіону в цілому, Держекоінспекцією у Чернігівській області буде посилений державний контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства шляхом здійснення спільних рейд-перевірок з громадськими інспекторами з охорони довкілля Чернігівської області.

Особлива увага Державної екологічної інспекції у Чернігівській області приділятиметься впорядкуванню місць масового відпочинку людей; упорядкуванню територій парків, скверів, алей; ліквідації сміттєзвалищ; очищенню від сміття берегів річок, озер, ставків; розчищенню та упорядкуванню джерел та територій об’єктів природно-заповідного фонду.

Порушники природоохоронного законодавства будуть притягуватись до адміністративної відповідальності згідно вимог чинного законодавства.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини