Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:52:02

Прокуратура Чернігівщини вимагає від контролюючих органів змінити підходи в роботі

03.04.2014   07:38

— Бездіяльність контролюючих органів щодо виконання ними покладених обов’язків стане предметом посиленої уваги прокуратури. Ми не виключаємо, що в діях чи бездіяльності посадових осіб органів контролю можуть бути ознаки кримінально-карних діянь, зокрема халатності. І усім цим негативним явищам буде надано відповідну правову оцінку, — наголосив прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко під час розширеного засідання колегії прокуратури області.

Наприклад, як засвідчили результати роботи органів прокуратури області, Держекоінспекцією в області та управлінням Чернігіврибохорони передбачені законом функції здійснюються неефективно.

В результаті прокурорами пред’явлено до суду 60 позовів на суму понад 4 млн. грн. Практично всю суму охоплено однією позовною заявою, в усіх інших випадках сума не перевищувала 3 тис. грн.

У той же час Держекоінспекція в області відзвітувалася перед відповідним міністерством про проведення близько 2 тис. перевірок та встановлення збитків на суму більше 19 млн. грн.

Із виявлених 16 млн. грн. збитків, нарахованих у галузі охорони та використання водних ресурсів, підставними для пред’явлення позовів прокурорами визнано лише 3 матеріали на суму 4 млн. грн.
Разом з тим, із-за пасивної позиції представника контролюючого органу в суді доведення вини відповідача повністю лягло на прокурора.

Так, у справі за позовом прокурора до ПАТ «Бобровицький молокозавод» про стягнення збитків на суму 4 млн. грн. представник екології взагалі відмовився підтримувати позовні вимоги, не дивлячись на те, що вони повністю ґрунтувалися на матеріалах перевірки саме цього органу.

Вказані дії негативно позначилися на результатах судового розгляду справи у суді першої інстанції та слугували відмові у задоволенні позову. Прокуратурою області внесено апеляційну скаргу, яка задоволена.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини