Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:22:34

Перспективи сільського розвитку та формування ринку землі в нових політичних умовах

31.03.2014   13:53Агенцiя

28 березня у залі засідань Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації відбувся правоосвітній захід на тему "Земельна реформа в Україні в контексті розвитку аграрної економіки та сільських громад", організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини та Інститутом розвитку аграрних ринків.

Захід зібрав експертів у галузі земельних відносин, представників державних органів, які безпосередньо відповідають за розвиток сільського господарства, керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств Чернігівщини.

Під час засідання учасники обговорили питання розвитку аграрного сектору, сільських територій та земельних відносин в регіоні, вимоги до нормативно-правової бази земельної реформи в державі в нових політичних умовах.

Жваву дискусію серед учасників заходу викликала тема запобіганню корупційним ризикам при регулюванні земельних відносин та проблеми розвитку різних форм власності й підвищення їх економічної ефективності. Зокрема, учасники заходу внесли ряд пропозицій стосовно проблемних положень проектів Законів України "Про ринок землі" та "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Експерти Інституту розвитку аграрних ринків (м.Київ) презентували пропозиції щодо впровадження новітніх механізмів кредитування сільськогосподарського виробництва, що дозволить залучати кошти під майбутній врожай або під заставу зібраного врожаю.

Окремою темою, яка була піднята під час проведення семінару, стала необхідність участі аграріїв у системі прогнозування ринку праці для підготовки фахівців галузі, які би відповідали очікуванням сільгоспвиробників та реаліям сучасного виробництва.


Віктор Тарасов

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини