Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:13:20

Охоронці розповіли як не стати жертвою аферистів

31.03.2014   08:05

В останній час пенсіонери стають все більшою здобиччю для шахраїв, які під різними приводами входять в їхню довіру та намагаються затуманити розум, щоб в подальшому заволодіти їх коштами, дорогоцінними речами, а не рідко й майном. Як відомо, людям похилого віку притаманна довірливість, а переважній більшості - нехватка спілкування, а це лише на руку аферистам.

З метою запобігання протиправних діянь щодо людей похилого віку працівники Державної служби охорони при УМВС України в Чернігівській області провели ряд зустрічей в колективах, де розповіли про найбільш поширені способи, коли пенсіонери потрапляють на гачок до аферистів:

- продаж металопластикових вікон та «броньованих» дверей. В такий спосіб, аферисти пропонують товар за «великими знижками»...та необхідною умовою є внесення попередньої оплати. Час спливає, а обіцяних вікон та дверей немає. Правоохоронці наголосили, що не варто купувати подібні речі в невідомих, які просто подзвонили вам в двері. Краще застережіть себе від подібних покупок, довіртесь спеціалізованим магазинам;

- зняття порчі під приводом «цілительок». Схема дуже проста. Вам в двері дзвонить жінка, яка своєю зовнішністю та манерами викликає довіру і каже вам про те, що на вас або ваших рідних наклали порчу і з радістю допоможуть її зняти...за символічну плату. Нерідко в таких випадках пенсіонери оговтуються лише через деякий час, опинившись в квартирі без цінних речей. Правоохоронці закликають: не відчиняйте двері не знайомим людям;

- терміново потрібна ваша допомога. В такий спосіб вас намагаються ошукати, мовляв, хтось з ваших рідних потрапив в халепу і в короткі терміни необхідно надати певну суму коштів. В паніці люди починають збирати по рідних та близьких останні копійки. Держохоронці наголосили: не треба бити тривогу, краще зателефонуйте рідним та переконайтеся в тому, що все гаразд. Не будьте байдужими, повідомте про дану подію до правоохоронних органів, адже ваше повідомлення може уберегти десятки людей.

Міліціонери охорони розповіли й про те, як можна захистити житло за допомогою засобів охоронної сигналізації та тривожної кнопки. Дані можливості захисту зацікавили більшість аудиторії. Всім, хто зацікавився, були роздані листівки з контактними номерами та можливими послугами.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини