Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:33:21

В Чернігові патрульні затримали серійних крадіїв кабелю "Укртелекому"

29.03.2014   07:34

На рахунку затриманих наркоманів 10 крадіжок мідного кабелю загальною вагою понад 150 кілограмів. До чергової частини Чернігівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про крадіжку кабелю з підвалу однієї з багатоповерхівок міста. Злодії спокусилися на мідь у дротах.

По орієнтуванню чергового патрульні почали прочісувати квартал за кварталом, аж доки біля лісового масиву «Ялівщина» не побачили двох молодиків характерної зовнішності з пакетами. На пропозицію міліціонерів показати вміст сумок чоловіки продемонстрували вже обпалений мідний кабель вагою близько 20 кілограмів, готовий до здачі на приймальний пункт брухту.

Подальше спілкування молодиків із міліцією продовжилося в стінах Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ. Раніше судимі за грабежі і крадіжки чоловіки 1975 та 1986 року народження виявилися наркоманами зі стажем. Познайомилися вони під час відбування покарання, а згодом вирішили триматися одне одного, щоб легше було заробляти на «дозу».

Зловмисники спеціалізувалися на крадіжках кабелю з підвалів будинків, повітряних ліній, після чого здавали викрадене у брухт. Гроші витрачали на наркотики. Відносно злодіїв відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) - передбачає максимальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Наразі молодики вже зізналися у десяти крадіжках кабелю, в результаті чого їх здобиччю стали більше ніж 150 кілограмів міді. Затримання злодіїв «по гарячих слідах» стало можливе завдяки оперативному інформуванню міліції про злочин та чіткій взаємодії підрозділів.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини