Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:16:28

"Мобілізовані" прасують полігони…

27.03.2014   15:21

На армійських полігонах продовжуються навчання та збори військовозобов’язаних громадян нашої держави, що призвані відповідно до Указу Президента України “Про часткову мобілізацію” у Збройних Силах України.

Враховуючи високу ймовірність російської агресії на одному з напрямків, в відповідному регіоні до лав армії було мобілізовано військовозобов’язаних за спеціальностями танкістів та зв’язківців. В полі усіх без виключення вчать воювати та виживати в бойових умовах.

Мобілізовані «вояки» тренуються на сучасній військовій техніці. Так, танкісти з ранку до вечора наполегливо пригадують як керувати бойовими машинами та виконують штатні стрільби з танків. Зв’язківці облаштовують мобільні пункти зв’язку, виконують вправи навчальних стрільб з стрілецької зброї та виконують подальші завдання за призначенням. Все це проходить комплексно, в умовах наближених до бойових.

Слід додати, що мобілізованим «призовникам» поступово виплачують грошове забезпечення. Чимало допомогли і пересічні люди та благодійники. Вони забезпечили військових усім необхідним, особливо їжею. Військовозобов’язані розповідають, що на полігоні харчуються краще, ніж вдома, бо там робота і часу не вистачає, вдається поїсти раз-два на день, а в армії годують за розкладом – тричі.

- Ніколи не думав, що колись повернуся у військову частину, де проходив строкову службу. Навіть у рідний підрозділ потрапив. Зараз я механік-водій танку Т-64 БМ «Булат». Все про нього знаю і дуже радий знову сісти за його важелі. Я не забув навичок. Важко буде протистояти російським агресорам проти таких бойових одиниць. Це грізна українська зброя, з якою будуть рахуватися усі наші вороги. Я працюю будівельником. Для себе зробив висновок, що краще танк водити, ніж цеглу класти! Нам допомагають досвідчені офіцери. З ними можна йти і в бій, і в розвідку.  В усіх хлопців незламний бойовий дух, усі готові виконувати накази задля захисту нашої Батьківщини. А хіба може бути по-іншому?  Це наша земля, це наша країна. Українці героїчний народ. Правду кажуть, що перемагає не той, що наступає, а той - який дасть гідну відсіч агресору. – розповідає один з мобілізованих «призовників».

А попереду у них – насичені навчанням армійські «польові» будні.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини