Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:51:26

Головний міліціонер Чернігівської області зустрівся з журналістами

25.03.2014   08:33

В приміщенні сектору зв'язків з громадськістю відбулася прес-конференція виконуючого обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області генерал-майора міліції Олега Демченка з представниками місцевих і державних ЗМІ.

На зустріч прийшли практично всі представники провідних мас-медіа Чернігова, оскільки зустріч планувалася як знайомство двох сторін. У своєму вступному слові Олег Демченко висвітлив своє бачення тих задач, які нині стоять перед українською міліцією.
Зокрема він відзначив: «Враховуючи непросту оперативну обстановку, головними на сьогоднішній день вважаю три напрямки роботи міліції Чернігівщини: охорона громадського порядку, боротьба з кримінальними злочинами та боротьба зі злочинами у сфері економіки».

Очільник УМВС звернув увагу присутніх, що останнім часом міліція і громадські активісти виходять на спільні патрулювання з охорони порядку. Цій взаємодії приділяється значна увага. Як в Чернігові, так і в інших населених пунктах області щоденну службу несуть спільні патрулі з числа працівників міліції та членів небайдужих громадських формувань.

Генерал Демченко зауважив, що формально в області існує багато таких формувань, які мають статутне завдання надавати допомогу органам внутрішніх справ в охороні громадського порядку. Але життя доводить, що насправді таку діяльність проводять одиниці, представлені одними й тими ж відповідальними громадянами. Інші самоусунулися.

В.о. начальника УМВС також зауважив, що він планує активізувати роботу з розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, в тому числі, минулих років. Проте не менш важливою є боротьба з майновими злочинами. Олег Демченко пообіцяв у найкоротші терміни викорінити на Чернігівщині гральний бізнес, дати відсіч корупційним проявам в органах влади та самоуправління, викривати факти поборів, злочинної корупції та хабарництва, нещадно боротися з незаконним обігом наркотиків.

Окремо генерал Демченко зупинився на кадровому питанні, оскільки воно надзвичайно важливе для забезпечення повноцінної роботи міліції.

- Кадровий потенціал має бути зміцнений, а працівник міліції повинен стати взірцем для населення. Непримиренно реагуватиму на факти вживання спиртних напоїв працівниками міліції на роботі, на прояви грубості, нетактовності, бездушного та байдужого ставлення до громадян, - відзначив виконуючий обов'язки начальника УМВС.

Керівник повідомив журналістам, що найближчим часом буде вжито рішучих заходів реагування на претензії до роботи підрозділів ДАІ, в тому числі ВРЕР, адже вони є цілком обґрунтованими і віддзеркалюють справжній стан взаємин людей з представниками ДАІ. Весь особовий склад підрозділів Державтоінспекції буде піддано ретельній переатестації з повноцінним врахуванням думки громадськості щодо кожного співробітника.

Принципові зміни відбудуться і в роботі Громадської Ради при УМВС в області. Олег Демченко вже дав доручення переглянути установчі документи цього органу і звернувся із запрошеннями до участі в оновленій Раді до знаних громадських діячів, моральних авторитетів суспільства, щоб в найкоротший термін фактично новостворена Громадська Рада могла розпочати ефективну роботу.

Міліцейський керівник відповів на численні питання журналістів, розповів свою службову біографію і запевнив представників мас-медіа у повній відкритості та готовності до конструктивного діалогу.

Наприкінці зустрічі Олег Демченко звернувся до жителів Чернігівщини із закликом проявляти активну громадянську позицію і не залишатися байдужими до ситуації в області, а саме - повідомляти міліцію про всі факти чи події, адже розкриття злочинів за «гарячими слідами» прямо залежить від своєчасного інформування ОВС про них.

Він нагадав, що в УМВС України в Чернігівській області діють «гарячі телефони»: 678-896, 619-001, 619-102.

Останні новини Чернігівщини

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.