Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:12:27

Незаконно торгували та ще й насмітили? Сплатіть штраф!

18.03.2014   09:15

Останнім часом у Чернігові розповсюдилась несанкціонована вулична торгівля, що заполонила центральні вулиці. Над цією проблемою наразі активно працює екологічна інспекція.

«Порушники не лише торгують із землі без відповідних документів, а й залишають після себе справжні кучугури сміття – піддони, ящики, тару тощо», - розповідає начальник інспекції Сергій Стринадко.

Яскравим прикладом такої діяльності є так звана «дорога життя», що розташована по вул. Рокоссовського, 16-а. Тут щоденно після торгівлі лишають гори ящиків, котрі складають біля прилеглого до Храму Всіх Святих паркану, а також вішають на самому паркані, на деревах та кидають просто на тротуарі. Деякі винахідливі підприємці самостійно встановили дерев’яні конструкції на місцях, де проходить торгівля, тим самим спотворюючи газони.

За словами С. Стринадка, після моніторингу території Чернігова було виявлено більше 20 таких місць, де торговці утворюють сміттєзвалища внаслідок своєї діяльності.

Екологічною інспекцією спільно з представниками КП «Зеленбуд» розроблено графік та маршрут і проведено операцію зі збору незаконних конструкцій, тари, тощо за адресами: вул. 1-ого Травня (кінцева зупинка), вул. Рокоссовського, 33, вул. Рокоссовського, 15, вул. Рокоссовського, парна (ринок Нива), вул. Рокоссовського, 16 (дорога життя), вул. Доценка, 4, вул. Рокоссовського, 62, вул. 50 р ВЛКСМ (біля зупинкового комплексу), пр-т. Миру, 62 (зупинка Котляревського), вул. 1-ої Гвардійської Армії, 14, вул. П’ятницька, 51, вул. Мстиславська, 50, вул. 1-ого Травня (Еко-маркет). Загалом було зібрано та утилізовано п’ять причепів мотлоху, залишеного на місцях незаконної торгівлі.

Інспектори нагадують, що захаращення території міста є порушенням «Правил благоустрою м. Чернігова». Відповідальність за таке порушення тягне за собою накладання штрафу від 340 грн. до 1360 грн.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини