Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:39:49

На Чернігівщині почав діяти штаб партизанського руху

17.03.2014   10:18Агенцiя

Казах, росіянин-кримчанин і українці охороняють міст від окупантів.

Від російського кордону, що межує із Чернігівщиною, до Києва у деяких місцях 230-250 кілометрів. Здається, для швидкої їзди автомобілем не так вже й багато. Можна промчати цей шлях за 3-3,5 години. Але… яким це буде шлях для можливих загарбників у краї партизанської слави?

Їдучи у неділю по трасі Чернігів-Новгород-Сіверський, звернув увагу на вириті окопи обіч дороги. Нічого собі! Учора їх не було! Біля одного з мостів, який не можна оминути, їдучи з північних районів Чернігівщини, майже за добу виникла велика оборонна споруда з бетонних блоків, мішків з піску. Як з’ясував, її облаштувала Чернігівська сотня обласної самооборони. Тут багато чернігівців, які впорядковують траншеї, бойові позиції.

Найстаріший серед самооборонівців підполковник запасу Віталій Бажан. Йому – 75. Він коментує побачене мною:

– У разі небезпеки дорога буде повністю заблокована важкими бетонними блоками. Це вже створить перешкоду ворогам. Але у нас є не тільки це у подарунок окупантам.

Справді, бачу в одному видному місці купку гранат.

– Та ні, це їх муляжі, – зазначив заступник начальника штабу чернігівської самооборони Олексій Коновалов. – Ми проводимо зараз навчання молодих хлопців. Вони вчаться, як кидати гранати.

Справді , серед захисників Чернігова і Києва багато молоді, яка ще не була в армії. Сімнадцятирічний Влад Кованьов із села Киселівки.

– Мама тебе відпустила? - запитую.

– Вона переживає, але не заборонила піти сюди…

Як з’ясував, самооборона заготувала багато пляшок із бензином. Майор запасу Станіслав Самойленко пояснив:

– Хоча сучасна броньована техніка й має багато переваг, але у неї є вузьке місце – повітряний забірник. Тому коктейлем Молотова можна буде все-таки зупинити й танк.

У руках кількох самооборонців – справжня зброя. Колишній спецназівець-розвідник Андрій Кудабеков зазначив, що усі користуються тільки дозволеними та зареєстрованими гвинтівками. Цікаво, що Андрій – за національністю казах. А ось Валерій Дворовенко – росіянин, який переїхав з Криму до дружини-чернігівки.

– Я дивуюся, що у Москві щодня говорять про якісь «притесненія» росіян. Це просто безглузда брехня! Я живу серед українців і ніколи мені ніхто не дорікнув за національність.

Учасники самооборони, поки не почалися бойові дії, роздають водіям російських автівок листівки: «Приезжайте к нам. Мы покажем вам нашу красавицу Десну, наши древние православные храмы и монастыри, угостим обедом и выпьем за нашу дружбу по соточке. С желающими можем поговорить о нашей общей истории и о былой дружбе. Только приезжайте без оружия и не на танках. Тех же, кто хочет приехать с оружием, на танке и привезти нам смерть и свой закон, мы тоже готовы встртетить, но встречать будем коктейлем Молотова. Мы против войны и хотим жить в мире со своими соседями! Свой выбор мы уже сделали. Ваш выбор – за вами».

 

… Як повідомив член штабу національного спротиву ВасильЧепурний, на Чернігівщині 16 березня створено штаб партизанського руху і вже почали укомплектовувати усім необхідним три партизанські загони.


Сергій Павленко, "Голос України"


http://www.golosukraine.com/publication/u-regionah/parent/23260-na-chernigivshini-pochav-diyati-shtab-partizanskog/#.UyatGNzrj6l

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини