Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:55:52

Автозлодіїв затримали міліціонери і громадськість

15.03.2014   10:38

Вночі до чергової частини Корюківського райвідділу внутрішніх справ зателефонували декілька власників легковиків і повідомили, що невідомі злодії крізь розбите скло проникли всередину і викрали все, що потрапило їм під руку.

Перший дзвінок надійшов після першої ночі, а до ранку оперативний черговий вислухав уже сімох потерпілих.

На місце злочину негайно була направлена слідчо-оперативна група. Міліціонери опитали автовласників, але інформації, яка б могла встановити особи зловмисників, вони надати не змогли. Натомість експерт-криміналіст поблизу автівок зафіксував чіткі сліди взуття, які згодом і вивели на лиходіїв.

Практично всі понівечені машини були припарковані біля багатоповерхівок. Крадії розбивали скло і забирали з бардачків гроші, документи, знімали відеореєстратори і з «м'ясом» видирали магнітоли.

Один з потерпілих, почувши звук розбитого скла, побачив у вікно, як кілька постатей орудує в салоні його легковика. Прямо в майці та трусах господар вискочив надвір аби по-чоловічому поговорити із зловмисниками, але ті швидко накивали п'ятами. Після наскоку злодіїв чоловік не знайшов у салоні особистих речей, грошей і магнітоли. Крім цього, йому доведеться витратитися на заміну розбитого скла.

Як розповів начальник Корюківського райвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Володимир Коноваленко, оперативники не сумнівалися, що всі крадіжки - справа рук одних і тих же осіб. Зважаючи на те, як грубо й брутально діяли злодії, правоохоронці окреслили коло осіб, які можуть бути причетні до скоєного. Завітавши до місця проживання одного місцевого жителя, де час від часу збиралися асоціальні елементи, досвідчені міліціонери помітили такі ж самі сліди взуття, як і поблизу обікрадених автівок. Господаря вдома не виявилося, тож міліціонери влаштували там засідку, а інша група правоохоронців приступила до пошуків зловмисників на вулицях Корюківки.

Зловмисники ж цієї ночі обікрали склад місцевого сільгоспкооперативу, поцупивши велосипед, бензопилу та електроінструмент. Цього їм здалося замало і вони пішли в центр міста аби знову розтрощити якусь автівку. Але як тільки злодії почали вибивати скло, вони були затримані міліцейським патрулем з допомогою мешканців навколишніх будинків.

Згодом міліція з'ясувала, що раніше судимий за крадіжку місцевий житель тільки-но повернувся з місць позбавлення волі. Він запросив у Корюківку подільника - жителя Київщини, з яким разом відбував покарання. У третього місцевого жителя нероби зняли хатину, де утрьох і пропивали крадене.

Наразі підозрювані перевіряються на причетність до аналогічних злочинів на території району та області, відносно них відкрито кримінальне провадження за статтею «крадіжка».
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.