Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:52:57

З турботою про здоров’я працюючих громадян і членів їх сімей

07.03.2014   11:58Агенцiя

Обласним відділенням Фонду соціального страхування з тимчасової праці працездатності, за підсумками 2013 року, виконано одне із пріоритетних напрямків діяльності Фонду, а саме:

забезпечення санаторно-курортним та відновлювальним лікуванням застрахованих осіб в санаторно-курортних закладах, у тому числі  санаторіях-профілакторіях, участь у реалізації державних програм щодо оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення, реалізація інших законодавчо визначених напрямків позашкільного обслуговування дітей. На зазначені цілі у бюджеті обласного відділення Фонду було передбачено 55,6 млн. грн.

Видатки на санаторно-курортне та відновлювальне лікування склали 37 млн. 955 тис. грн. (із них 3 млн. 168 тис. грн. на придбання путівок до реабілітаційних відділень санаторіїв). За рахунок цих коштів було виділено 6026 путівок (5622 на санаторно-курортне лікування та 404 на відновлювальне лікування). Всі путівки застрахованими особами використані. У порівнянні з 2012 роком отримано на 1 177 санаторно-курортних путівок більше, також зросла в 5 разів кількість реабілітаційних путівок (404 путівки проти 82 у 2012 році).

Також 1200 осіб отримали оздоровлення за кошти Фонду у двох санаторіях-профілакторіях, що частково фінансуються з бюджету відділення Фонду. Витрати на їх часткове утримання склали 1 млн. 414 тис. грн., в тому числі 632 тис. грн. по санаторію-профілакторію Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського (оздоровлено 600 застрахованих осіб) та 782 тис. грн. по санаторію-профілакторію „Юність” Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка (оздоровлено 600 студентів).

За підсумками літньої оздоровчої компанії 2013 року за участю коштів Фонду, а це 10 млн. грн., що  на 2 млн. 674 тис.  грн. більше ніж за 2012 рік, оздоровлено 9016 дітей застрахованих осіб, що на 305 дітей (або на 3,5%) більше рівня минулого року (8711 осіб).
Водночас, з бюджету відділення Фонду було спрямовано 3 млн. 941 тис. грн. на часткове фінансування 27 дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств „Динамо”, „Колос”, „Спартак” та „Україна”, де навчалося 7 692 вихованців.

Також, в рамках надання соціальних послуг, за кошти Фонду 93 490 дітей застрахованих осіб області були забезпечені новорічними подарунками, загальна вартість яких склала 2 млн. 241 тис. грн. Їх кількість збільшилась на 1 490 у порівнянні з 2012 роком.

Наразі, у відповідності до визначених завдань на 2014 рік, повним ходом іде забезпечення санаторно-курортним і відновлювальним лікуванням застрахованих осіб в санаторно-курортних закладах України. У розпалі і підготовка до літньої дитячої оздоровчої кампанії.

Прес-служба виконавчої дирекції
обласного відділення Фонду

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.