Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:52:30

Незаконну зброю правоохоронці рекомендують здати

05.03.2014   07:50

Міліція реалізує План першочергових заходів УМВС в Чернігівській області щодо стабілізації оперативної обстановки в області.

Одним з важливих пунктів цього плану є недопущення злочинів, які скоюються з використанням вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, вибухових речовин та спецзасобів.

У зв’язку з цим на Чернігівщині, як і у всій державі, проводяться заходи з добровільної здачі населенням зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухівки.
Якщо громадяни добровільно здадуть до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну або газову зброю, то в подальшому вони матимуть можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Особлива увага громадян звертається на необхідності здачі озброєння, вилученого в деяких областях під час масових акцій протесту з органів внутрішніх справ та підрозділів СБУ.

Міліція нагадує, що згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України за незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Крім того, незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами або з їх неповнолітніми дітьми.

Громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігається ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Тож якщо ви бажаєте позбавитися незаконної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин, радимо звернутися до працівників дозвільної системи міста Чернігова за номером 619-885, дозвільної системи Чернігівської області за номером 619-230 або в міськрайвіддділи міліції за місцем проживання.


Едуард Гребенюк, начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.