Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:34:27

В Чернігові, в рамках військово-патріотичного виховання молоді, триває популяризація військової служби за контрактом

25.02.2014   13:43

В Чернігівському гарнізоні продовжується проведення заходів з військово-патріотичного виховання молоді, популяризації військової служби за контрактом і в резерві Збройних Сил України, рекламно-агітаційної та інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо проходження військової служби.

Так, сьогодні, в залі Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту відбулась зустріч заступника військового комісара Чернігівського об'єднаного міського військового комісаріату підполковника Сергія Москальця з понад 100 вихованцями навчального закладу.

Під час заходу офіцер розповів юнакам і дівчатам про умови проходження військової служби за контрактом, вимоги до кандидатів, соціальний захист і перспективи служби в армії, ознайомив з сьогоденням Збройних Сил України.

Також підполковник Сергій Москалець повідомив молоді про переваги військової служби: стабільне грошове забезпечення, яке поступово збільшується, безкоштовне медичне обслуговування, речове та харчове забезпечення, пільги при вступі у вищі навчальні заклади України, можливість навчання без відриву від служби тощо.

Подібні заходи, за словами підполковника Сергія Москалеця, також будуть проведені в обласних вишах - Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка, Чернігівському національному технологічному університеті, Чернігівському державному інституті економіки і управління, де є військові кафедри, та інших навчальних закладах.

На сьогодні в Чернігові виявили бажання проходити військову службу за контрактом близько 20 чоловік, а 11 з них вже служать у військових частинах Збройних Сил України. Торік армійські лави, в якості контрактників, поповнили 52 чернігівці. Вони добросовісно служать у військових частинах Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морського Флоту у різних куточках України.

Олександр ПАРІЙ
Фото автора

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.