Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:44:31

Виїзне засідання громадської приймальні Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області выдбулося у Бобруйках

15.02.2014   16:21Агенцiя

11 лютого 2014 року в приміщені Бобруйківської сільської ради Козелецького району Чернігівської області відбулося виїзне засідання громадської приймальні Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області.

Прийом громадян проводив начальник управління контролю за використанням та охороною земель Смаль В’ячеслав Іванович.

Вибір Держсільгоспінспекції в Чернігівській області випав на даний регіон невипадково: тільки протягом 2013 року на адресу інспекції від мешканців сіл Бобруйки, Булахів, Одинців надійшло більше десяти звернень щодо вирішення питань із врегулювання земельних відносин.

На зустрічі з мешканцями села Бобруйки та прилеглих населених пунктів розглянуті питання, які стосуються всієї громади.

Зокрема, обговорено проблему щодо створення на території сільських рад громадських пасовищ. Надано роз’яснення щодо порядку відшкодування заборгованості по сплаті орендної плати за використання переданих в оренду земельних часток (паїв), які на правах власності належать громадянам.
Під час зустрічі селяни поцікавилися, чи дотримуються сільгоспвиробники району проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозмін та впорядкування угідь, та у якому стані повинні повертатися земельні ділянки після закінчення договорів оренди землі.

На особистому прийомі громадянам надано роз’яснювально-правову допомогу щодо порядку вступу у спадщину на земельну ділянку, якщо спадкоємець у визначений законом термін не встиг звернутися до нотаріуса для оформлення свого права на спадщину; щодо порядку оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку та присвоєння їй кадастрового номеру; порядку оформлення спадщини на земельну ділянку (пай), на яку при житті не оформлено право власності.

На прийомі, особливо від громадян похилого віку, неодноразово озвучувалося питання щодо можливості продажу земельної ділянки (паю), можливості передачі земельної ділянки по заповіту та договору дарування.

З головою Бобруйківської сільської ради Стригою Ольгою Петрівною та депутатом Козелецької районної ради Нич Наталією Миколаївною розглянуто питання щодо порядку оформлення відумерлої спадщини на земельні частки (паї) та порядку передачі їх в оренду сільгоспвиробникам.
Фахівцями інспекції надані вичерпні роз’яснення з усіх питань, які були порушені під час зустрічі.

Начальник Управління контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.