Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:23:33

Епізотична ситуація - тривожний сигнал із брянських лісів

14.02.2014   12:30Агенцiя

13 лютого у Головному управлінні ветеринарної медицини Чернігівської області пройшла робоча нарада з користувачами мисливських угідь.

Відкрив захід Віктор Кульбако, начальник Головного управління ветеринарної медицини в регіоні. Він розповів про епізоотичну ситуацію з африканською чумою свиней у сусідніх державах та Україні і окреслив основні завдання, які треба виконувати, щоб не допустити занесення АЧС на територію нашої області.

На початку лютого з Брянської області Російської Федерації надійшла на Чернігівщину телеграма, в якій прозвучав тривожний сигнал: на Брянщині вже виявлено збудник цієї небезпечної хвороби.

А 8 лютого в Києві відбулася нарада при Кабінеті Міністрів України , головною темою якої була епізоотична ситуація в нашій державі. В центрі уваги — Луганщина, де вже ведеться боротьба з лихом.

Взяв слово начальник Чернігівського ОУЛМГ Валерій Лозицький. Для лісівників найважчий період пожежної небезпеки влітку — це небезпека 5 класу, наголосив він. Такий же рівень небезпеки нині настав і для мисливців у зв’язку з АЧС.

Валерій Григорович підкреслив, що районні мисливствознавці, ветеринари на місцях, директори мисливських господарств повинні дуже серйозно й відповідально поставитися до цієї ситуації, аби не допустити і в ліси, і в приватний сектор таку велику біду. Адже африканська чума свиней — це серйозна економічна загроза нашому краю і всій Україні.

На нараді також виступив заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області Юрій Павлішен. Він зупинився на питаннях профілактики та боротьби зі сказом, бруцельозом, лептоспірозом та трихінельозом.

Завідуюча вірусологічним відділом ЧРДЛВМ Наталія Неніч ознайомила присутніх з правилами відбору та доставки проб для серологічних моніторингових досліджень на африканську чуму свиней і оформлення супровідних документів.

Начальник відділу мисливського господарства Чернігівського ОУЛМГ Микола Пиріг занепокоєно говорив , що весняна повінь з деснянськими водами може принести з Росії в наші краї збудник хвороби від загиблих тварин у Брянських лісах. Весняний переліт птахів — це теж один з ризикованих моментів.

Микола Пиріг підсумував, що облік тварин у мисливських господарствах обов’язково повинен проходити спільно з працівниками ветеринарної медицини, аби вчасно виявити хворих та ослаблених мешканців наших лісів.

На завершення цієї наради були показані вражаючі відеоматеріали про епізоотичну ситуацію в Росії, яка зазнає мільйонних економічних збитків. З 2007 року й донині у 16 областях Російської Федерації та 3 областях Республіки Білорусь ведеться напружена боротьба з африканською чумою свиней. Аграрники, спалюючи свинокомплекси свиней з худобою, кажуть, що спалюють свої надії і називають цю ситуацію справжньою біологічною війною…


За повідомлянням Чернігівского ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.