Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:18:21

У Чернігові побили журналіста і громадського активіста Олександра Ясенчука

10.02.2014   07:08Агенцiя

Ввечері 9 лютого невідомі здійснили напад на чернігівського громадського діяча і журналіста Олександра Ясенчука.

Олександр Ясенчук

Олександр Ясенчук

Олександр Ясенчук знаходиться в травмопункті з переломом руки, розбитою вщент головою!
Відомо, що нападники били арматурою.
Напад на редактора «Північного вектора», члена Національної спілки журналістів  Олександра Ясенчука здійснили троє невідомих ввечері в районі лікеро-горілчаного заводу поблизу Стрижня, - розповідає його колега і шеф-редактор сайту Олександр Жогалко.

Нападали ззаду, завдавши чотири травми голови металевими предметами і численні забої кінцівок ніг та рук.
Зараз Олександр Ясенчук перебуває у травмпункті другої міської лікарні, де йому надається допомога.
Попередньо у журналіста черепно-мозкова травма. Рентген показав, що ушкоджень черепної коробки немає.

Шеф-редактор «Північного вектора» Олександр Жогалко однозначно пов’язує напад з журналістською діяльністю і активною життєвою позицією Олександра Ясенчука з підтримки Євромайдану.

- В наших матеріалах ми неодноразово висвітлювали діяльність «загонів» під прикриттям міліції. Давали сюжети щодо останніх подій, де вони активно залучалися і владою, і міліцією. У такий спосіб вони намагаються показати, хто у місті господар, - зазначив він.

За словами Жогалка, Олександр був контактною особою-координатором для передачі допомоги на київський Євромайдан.

А депутат міської ради Костянтин Іванов не зміг додзвонитися ввечері до Олександра Ясенчука, набравши його номер тричі.
За словами депутата, Олександр Ясенчук спілкувався з активістами майдану у пабі «Фальварек», після чого пішов додому один.

Сталося це біля гаражів на темній вулиці, яка йде від вул. Горького уздовж Стрижня. Удари наносили орієнтовано металевими предметами з «шипами». Участь у нападі міг брати неповнолітній.

Нападники використали класичний сценарій: попросили «закуріть» і після відмови напали ззаду. У результаті нападу пропали мобільний телефон і гроші (близько 900 грн.).

- Але це у жодному випадку не «битовуха», - стверджує Костянтин Іванов.

Складність ситуації Олександра Ясенчука полягає в тому, що на його утриманні знаходиться бабуся у важкому стані, а фінансовий стан Олександра теж не є надто задовільним.

- При цьому Олександр щотижня щось возив на київський Євромайдан, - каже Іванов.

Депутат обіцяє надати журналісту юридичну підтримку і наполягає на складанні заяви, від якої побитий журналіст відмовився. Також він пропонує по можливості надати Олександру посильну матеріальну підтримку і оголосити збір коштів у КМЦ «Інтермеццо», де Олександр працює і проводить літературно-мистецькі заходи.

Високий Вал

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.