Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:03:16

Завдання Державтоінспекції – забезпечення виконання правил дорожнього руху для недопущення дорожньо-транспортних пригод

08.02.2014   09:32Агенцiя

Що роблять працівники ДАІ в цьому напрямку? Про це йшлося на прес-конференції заступника начальника управління Державтоінспекції УМВС в області Олександра Моторного.

Олександр Моторний

Олександр Моторний

За минулий рік на території області скоєно 600 дорожньо-транспортних пригод, в яких 146 осіб загинуло, а 660 отримали тілесні ушкодження. У порівнянні з 2012-м кількість ДТП зменшилась на дев’ять, а загиблих – збільшилась на два.

Працівниками Державтоінспекції вживаються заходи з недопущення ДТП за участю пішоходів. Минулого року проведено ряд заходів з впровадження від кордону Київської області до Чернігова в усіх населених пунктах, де є школи, світловідбиваючих елементів — флікерів.

За минулий рік працівниками Державтоінспекції виявлено більше 49 тисяч порушень правил дорожнього руху, що майже на 20 тисяч перевищує показник 2012 року. При цьому кількість випадків керування автомобілем у нетверезому стані збільшилась майже на дві з половиною тисячі. За січень цього року скоєно 24 ДТП та виявлено 3285 правопорушень, з яких 585 – керування в нетверезому стані.

З 14 грудня 2013 року набув чинності Закон України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Тому за кермування у нетверезому стані водії платитимуть вдвічі більше.

На території нашої області запроваджено розміщення приладів фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху системи «Гарпун». Зараз таких на Чернігівщині три.

В області проводяться профілактичні заходи з учасниками дорожнього руху щодо виконання правил, з цією метою також розроблено агітаційні пам’ятки.


http://chodtrk.com.ua/?p=13160
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.