Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 05:01:53

Не залишайте свої транспортні засоби без нагляду

07.02.2014   15:05

Крадіжки з автівок посідають окреме і особливе місце в переліку злочинів, які реєструються у міліцейських зведеннях. Власники автомобілів, нехтуючи правилами безпеки, залишають в салонах своїх автомобілів гроші, документи, магнітоли. Це, в свою чергу, привертає увагу автомобільних крадіїв. Останні випадки, що зареєстровані в черговій частині Чернігівського міського відділу УМВС, свідчать, що й сильні морози для злочинців не стають на заваді.

Начальник ЧМВ УМВС підполковник міліції Вадим Парфентьєв навів декілька прикладів таких крадіжок.

По-перше, це крадіжки біля магазинів та супермаркетів. Коли власники автівок, виходячи за покупками на деякий час, залишають автомобіль без нагляду. Подивившись в салон машини, крадії намічають собі план дій (звісно, якщо там є на що звернути увагу). Коли власник машини повертається, в нього виявляється прорізаним колесо. І поки він міняє запаски, всі цінні речі з салону безслідно зникають. Останній такий випадок трапився 6 лютого, коли у чоловіка таким чином, поки він міняв колесо, викрали барсетку з 5 тисячами гривень і маленький телевізор.

По-друге, трапляються такі крадіжки навіть поблизу дитячих садків. Адже батьки, поспішаючи завести своє чадо до групи, залишають автівку... незамкненою лише на кілька хвилин. Але цього часу достатньо для крадія.

По-третє, найпоширеніший спосіб - крадіжки з автомобілів, які власники залишають на ніч без нагляду біля будинків. Були такі випадки крадіжок, коли навіть присутність сигналізації ніяк не вплинула на крадіїв. З машини викрадали все, що мало будь-яку цінність.

Вадим Парфентьєв застерігає, що для запобігання скоєння такого роду крадіжок варто знати та виконувати певні правила безпеки. Наведемо лише найпростіші з них:

В обов'язковому порядку обладнайте автомобіль протиугонними пристроями.

Замикайте автомобіль, навіть якщо виходите з нього на короткий час.

На ніч ставте автомобіль в гараж, який оснащений надійними засувами, чи на стоянку, яка охороняється.

Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, магнітофон, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи.

Будьте обачні і обережні.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини