Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:07:52

Завжди раді допомогти!

06.02.2014   16:17Агенцiя

Вкотре, 4 лютого на базі Чернігівського міського центру СССДМ відбулось засідання клубного об’єднання «Ровесник» навчально-методичного центру профтехосвіти в Чернігівській області (для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа, які навчаються в ДПТНЗ м. Чернігова).

Юрисконсульт міського центру СССДМ поінформувала присутніх про законодавчу базу щодо повного державного забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа, нарахування їм стипендій, виплати пенсії по втраті годувальника, позачергового забезпечення житлом тощо.

Учасники заходу отримали інформацію про діяльність закладів соціального обслуговування регіону, а саме:
- обласного соціального центру матері та дитини «Батьки й дитина разом»,
 - обласного центру соціально-психологічної допомоги,
 - обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Присутні ознайомилися з умовами поселення до вищезазначених закладів.

Фахівці із соціальної роботи міського центру СССДМ провели групові заходи - заняття з використанням асоціативних тестів «Пізнай себе», тренінгові заняття «Профілактика правопорушень», «Особливості вирішення конфліктних ситуацій», «Економіка домашнього господарювання», відеолекторій «Я особливий…», «Протидія торгівлі людьми». Такі заняття розвивають навички спілкування, в тому числі попередження конфліктних ситуацій, підвищення рівня правової культури, збереження репродуктивного здоров’я, профілактики соціально небезпечних хвороб, формування усвідомленого батьківства, безпечної сексуальної поведінки тощо. Всього роботою охоплено 36 учнів ДПТНЗ м. Чернігова зазначеної категорії.

Даний захід мав на меті підготувати до самостійного життя дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа (випускників інтернатних закладів) та надати спектр послуг у процесі їх соціалізації по закінченню школи та входженню у новий соціум.
 

За повідомленням ЧМЦСССДМ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини