Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:26:33

У 2014 році 30 мешканців Чернігівщини обрали військову службу за контрактом

05.02.2014   10:22

У військових комісаріатах Чернігівської області продовжується реалізація комплексу заходів з переходу українського війська на комплектування за професійною ознакою.

Так, з початку 2014 року військкоматами області на службу за контрактом уже прийнято понад 30 осіб.

За словами обласного військового комісара полковника Костянтина Нікуліна оформлення документів особової справи кандидата здійснюється у військових комісаріатах за наявності письмової згоди командирів частин, які попередньо проводять індивідуальну бесіду зі своїм потенційним підлеглим та перевіряють його власні професійно-психологічні, морально-ділові та фізичні якості.

– Зараз військова служба є одним з важливих критеріїв у розвитку кар’єри молодої людини. Більшість молоді переконалася у тому, що військова служба за контрактом і зараз має свої переваги: стабільне грошове забезпечення, яке поступово збільшується, безкоштовне медичне обслуговування, речове та харчове забезпечення, пільги при вступі у вищі навчальні заклади України, можливість навчання без відриву від служби тощо, – підкреслив полковник Костянтин Нікулін.

На сьогодні головні зусилля працівники військкоматів Чернігівської області зосередили на роботі з юнаками, які проходять приписну кампанію, випускниками шкіл, технікумів та училищ. Використовуються рекламні проспекти та необхідна аудіо і відеотехніка. Велика робота проводиться з військовослужбовцями-строковиками щодо можливості прийняття їх на військову службу за контрактом. Водночас військовослужбовці комісаріатів та представники выйськових частин беруть активну участь у ярмарках вакансій, виступають на місцевому радіо та телебаченні.

 - Важливим кроком в активному пропагуванні військової служби за контрактом є використання можливостей телевізійної та інтернет-реклами під рубрикою «Захисник Вітчизни», впровадженої керівництвом оборонного відомства. – підкреслив Чернігівський обласний військовий комісар полковник Костянтин Нікулін.

Сушинський Олег

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.