Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:51:59

За наполягання прокуратури налагоджено стан поводження з відходами в районі та зменшено комунальні тарифи для населення

05.02.2014   08:53

Вжитими заходами прокурорського впливу прокуратура Ріпкинського району змусила місцеву владу облаштувати полігони твердих побутових відходів та зменшити необґрунтовані комунальні тарифи для населення.

Здійснюючи прокурорський нагляд у сфері додержання вимог законодавства про поводження з відходами, прокурором було перевірено наявну інформацію щодо виду і обсягів утворення відходів, кількості сміттєзвалищ, наявності дозвільних документів, відповідність об’єктів вимогам екологічної і санітарної безпеки. Визначивши найбільш характерні порушення, прокуратура звернулася з відповідними позовами до суду.

Зокрема про визнання неправомірною бездіяльність Любецької селищної ради щодо неоформлення документів на будівництво та експлуатацію полігону твердих побутових відходів, зобов'язання відповідача розробити ряд заходів по створенню місця для їх складування. Судом задоволено позовні вимоги прокурора. На виконання рішення суду на сміттєзвалище виготовлено паспорт, його взято на баланс селищної ради.

Переймаючись проблемами жителів селища Любеч, прокурором району ініційовано ще й перегляд установлених селищною радою тарифів на вивезення сміття. Враховуючи, що відтепер для вивозу відходів відпала необхідність залучення підприємств з інших регіонів області та його вивіз за межі району, прокурор дійшов висновку про необхідність зменшення економічно необгрунтованих тарифів за вказані послуги.
Такі ж порушення встановлені в Добрянській селищній раді. За наслідками перевірки ініційовано позов, який перебуває у провадженні суду.

Всього на усунення виявлених порушень заявлено 2 позови та 2 подання про скасування безпідставних рішень селищних рад, розпочато процедуру з підготовки конкурсів для визначення суб'єктів господарювання, що надаватимуть відповідні послуги та економічно обґрунтований тариф (смт. Любеч).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини