Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:06:07

У Чернігові фандрайзингом займався навіть бобер

04.02.2014   08:03Агенцiя

Під час тренінгу "Територія розвитку" - проект чернігівської громадської організації "Центр гуманістичних технологій "АХАЛАР" (ahalar.org), учасники заходу організували добровільний збір коштів для реалізації соціального проекту "URNA". Окрім представників НУО, бібліотек, ЗМІ та освітніх закладів з багатьох міст (регіонів) України, до процесу долучився незвичний фандрайзер - "бобер".

Завдяки спільним зусиллям за півгодини вдалося зібрати 400 грн. Через декілька днів зібрані кошти були переведені на сайт biggggidea.com/project/353 - ресурс, який допомагає спільнокоштом збирати кошти для реалізації соціальних ініціатив та проектів, у тому числі, й проекту "URNA".

"URNA" - ініціатива хлопця з Дніпропетровська Олексія Заярного, яка передбачає створення та встановлення в центральній частині міста ексклюзивних урн для дрібного сміття та недопалків. Оригінальність урн полягає у тому, що всі вони будуть розмальовані по-різному. Для здійснення такого творчого задуму в команді Олексія вже є 16 молодих і перспективних художників Дніпропетровська.

"Форма урни органомічно вписується у вуличний простір, не створюючи перешкод для пішоходів. Собівартість таких урн менше за бетонні й металеві - виготовлені вони з оцинкової сталі.

 

Процес обслуговування також набагато простіший - комунальним службам не доведеться витрачати гроші на сміттєзбиральні пакети, які, до того ж, забруднюють навколишнє середовище. Безпосереднього контакту із сміттям при його вивантаженні з урни не відбувається. Цей проект призначений більшою мірою для людей, які готові змінювати стандарти українського суспільства", - говорить Олексій.

Окрім вирішення проблем екологічного характеру, проект "URNA" також покликаний згуртувати молодих й талановитих архітекторів, інженерів, дизайнерів, художників і декораторів для подальшої роботи над більш глобальними проектами, надати їм можливість реалізувати свій творчий потенціал - створювати якісний український продукт (об'єкти дизайну, архітектури, живопису; інформаційні продукти).

Для реалізації проекту потрібно 16000 тисяч гривень. Наразі місцева влада не підтримала проект, тож Олексій зі своєю командою вирішив звернутися по допомогу, в першу чергу, до жителів Дніпропетровська, та українців в цілому. Одни з перших партнерів, хто надав свою підтримку - організація "АХАЛАР", яка розмістила інформацію про проект дніпропетровця на одному із своїх ресурсів - сайті "Добродел" dobrodel.org.ua/project/43.


Жанна Кобилінська
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини