Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:23:29

Прокуратура Чернігова повернула 70-річній жінці право на спадщину

31.01.2014   12:09Агенцiя

Семидесятирічна сільська жінка з Кіровоградської області довгий час не знала про смерть рідної сестри, яка проживала в Чернігові.

Через дуже поганий стан здоров’я вона мало спілкувалася з ріднею. Про те, що сестри вже немає, їй сказали тільки через рік після трагічної події.

За законом, жінка мала право на успадкування сестриної однокімнатної квартири в Чернігові, але термін подання заяви про прийняття спадщини (6 місяців) вже минув.

Згідно законодавства, цей строк може бути продовжений рішенням суду, якщо в судовому засіданні буде доведено, що його пропущено з поважних причин. На жаль, через похилий вік і поганий стан здоров’я таке завдання було для жінки непосильним.

Цей випадок ‒ один із тих, де громадянин має право претендувати на те, щоб його порушені права або законні інтереси в суді представляв прокурор. За заявою пенсіонерки з Кіровоградщини прокуратурою міста Чернігова було підготовлено та підтримано в суді відповідний позов.

Доводячи законність позовних вимог, прокурори не зупинились після того, як суд першої інстанції в задоволенні позову відмовив. Це рішення було оскаржене в апеляційному порядку, і 13 січня Апеляційний суд Чернігівської області надав жінці додатковий строк для прийняття спадщини.

Довідково:

Відповідно до ст.45 Цивільного процесуального кодексу України, у випадках, встановлених законом, прокурор може звертатися до суду із заявами про захист прав, свобод та інтересів інших осіб, або державних чи суспільних інтересів та брати участь у цих справах.
Згідно Закону України “Про прокуратуру», підставою  представництва в суді інтересів громадянина є його неспроможність   самостійно захистити  свої  порушені  чи  оспорювані  права  або  реалізувати процесуальні   повноваження через  фізичний  стан,  недосягнення  повноліття, похилий  вік,  недієздатність або обмежену дієздатність.

Прес-служба прокуратури м. Чернігова

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини