Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:10:48

До призовних дільниць військових комісаріатів Чернігівської області, вже приписано понад 1 тисячу 600 юнаків

30.01.2014   11:36

У військових комісаріатах Чернігівщини триває приписка юнаків 1997 року народження до призовних дільниць.

Головна мета цього заходу полягає у проведенні обліку громадян, визначенні їхньої чисельності, ступеня придатності до служби, встановленні рівня освітньої і фізичної підготовки, здобуття спеціальності. Крім того, у період приписки вивчаються ділові і моральні якості юнаків..

Як старший офіцер відділу обліково-призовної роботи Чернігівського обласного військового комісаріату майор Ігор Картамишев, станом на сьогодні, 29 січня 2014 року, до призовних дільниць приписано 1 тисячу 600 юнаків.

– З зазначеної кількості військовими комісаріатами на даний момент придатними до служби визнано 1 тисячу 155 юнаків, – повідомив офіцер.

Майор Ігор Картамишев додав, що потенційних призовників також направляють для проходження підготовки з військово-технічних спеціальностей до навчальних закладів Товариства сприяння обороні України і професійно-технічних навчальних закладів, вирішують інші питання, пов’язані з підготовкою юнаків до військової служби.

– З усіх юнаків, які пройшли приписку до призовних дільниць та визнані придатними до військової служби, 138 виявили бажання навчатися у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів та 12 осіб хочуть в подальшому проходити військову службу за контрактом у Збройних Силах України, – повідомив майор Ігор Картамишев.

Загалом цього року на Чернігівщині підлягають вивченню та постановці на облік понад 5 тисяч юнаків.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.