Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:41:46

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради прозвітував про роботу в 2013 році

30.01.2014   07:36

Про роботу відділу зв'язків з громадськістю Чернігівської міської ради у 2013 році розповіла на розширеній нараді начальник відділу Ірина Соломаха.

Вона нагадала, що відділ був створений у липні 2006 року шляхом об'єднання прес-служби та відділу з питань внутрішньої політики. Серед його основних завдань – забезпечення всебічного оперативного висвітлення діяльності міської ради та виконкому, а також організація ефективної взаємодії з громадськістю міста.

Протягом 2013 року з питань основної діяльності до відділу надійшло 819 вхідних документів від різних адресатів, підготовлено 325 вихідних документів.

Працівники відділу зв'язків з громадськістю згідно з розпорядженням міського голови відповідальні за зміст і оновлення інформації на офіційному веб-порталі міської ради. Так, за минулий рік безпосередньо працівниками відділу підготовлено понад 400 інформаційних повідомлень, ще майже 300 повідомлень опрацьовано для розміщення на сайті. За статистикою відвідувань веб-портал Чернігівської міської ради постійно тримається в лідерах серед подібних сайтів офіційних установ.

Згідно з чинним законодавством у рамках бюджетного асигнування, без виділення окремих коштів на висвітлення, укладені і щороку пролонговуються угоди на висвітлення діяльності органу місцевого самоврядування з КП «ТРА «Новий Чернігів» та КП «Чернігівські відомості». Обидва видання для зручності читачів і глядачів мають власні Інтернет-сторінки. Для ефективного розвитку інформаційного простору стосовно газети й телебачення прийнято окремі Програми на 2013-2015 роки.

Крім комунальної преси, відділ зв’язків з громадськістю співпрацює з більшістю міських та обласних друкованих засобів масової інформації, надсилаючи їм власний інформаційний продукт – прес-анонси, прес-релізи чи матеріали новинного характеру.

Протягом 2013 року за сприяння відділу проведено близько 12 брифінгів, два тематичні прес-тури Чернігівського міського голови та три прес-конференції заступників міського голови. Розглядалися питання підготовки до загальноміських заходів, презентації культурно-мистецьких проектів, ефективної соціальної реклами, готовності обласного центру до навчального року, до опалювального періоду та інші.

Також за сприяння відділу постійно широко висвітлюються не лише офіційні заходи, а й загальноміські урочисті, культурно-мистецькі, спортивні та інші події. «Активну інформаційну підтримку наш відділ забезпечував і для заходів тих громадських організацій, що опікуються ветеранами, інвалідами та іншими соціально вразливими категоріями населення. Ми також сприяємо висвітленню спільних проектів та ініціатив соціально відповідального бізнесу, зокрема, участь у прибиранні й благоустрої міста, благодійні акції, просвітницькі проекти», - наголосила І. Соломаха.

Традиційною і зручною є така форма роботи з громадськістю, як засідання в форматі круглого столу. Протягом 2013 року було проведено загалом 8 засідань круглого столу, де розглядалися питання перспектив розбудови громадянського суспільства, ролі Основного Закону держави, впливу молоді на формування і реалізацію молодіжної політики і т.д. В питаннях організації і проведення тематичних круглих столів партнерами часто виступають міська бібліотека імені Коцюбинського та експертний клуб «Чиста політика».

У своїй діяльності міська рада спиралася на матеріали соціологічних опитувань і досліджень громадської думки з тих чи інших питань, проведених такими авторитетними організаціями як "Поліський фонд міжнародних і регіональних досліджень", "Доброчин", Чернігівський громадський інформаційно-аналітичний портал "ПіК: події і коментарі", Експертний клуб "Чиста політика" та іншими.

З метою сприяння роботі засобів масової інформації, що висвітлюють діяльність Чернігівської міської ради та її виконавчих органів, забезпечення відкритості та демократичності в роботі органів місцевого самоврядування в м. Чернігові у 2013 році було проведено три засідання Громадської ради з питань гласності і свободи слова.

«Окремим важливим напрямком роботи всіх без винятку структурних підрозділів, який потребує нашої з вами посиленої уваги, залишається реалізація вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», - підкреслила І. Соломаха.

Станом на кінець 2013 року до Чернігівської міської ради надійшло 307 запитів на інформацію, причому географія запитувачів досить широка – Київ, Черкаси, Харків, Львів, Одеса та інші міста. Відділ зв’язків з громадськістю міської ради постійно відслідковує відповіді на запити, які надаються на прохання запитувачів як у письмовому, так і в електронному вигляді, акцентуючи увагу на дотриманні якості підготовки відповідей на запити про публічну інформацію в частині її достовірності, точності та повноти, а також на дотриманні термінів виконання. Як правило, відповіді на запити надаються в установлені законодавством терміни.

За даними реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції станом на 1 січня 2014 року в місті зареєстровано 108 міських організацій політичних партій та 586 громадських організацій, в тому числі 165, легалізованих шляхом повідомлення. У 2013 році до Чернігівської міської ради від представників політичних партій та громадських організацій надійшло 204 заявки на проведення акцій протесту, мітингів, зустрічей із мешканцями міста, встановлення агітаційних палаток. Акції відбулись за участю понад 20 тисяч осіб.

Протягом минулого року в Чернігові перебувало 29 народних депутатів України та лідерів політичних партій і блоків. В місті постійно працюють громадські приймальні народних депутатів України, запроваджена також практика проведення виїзних приймалень депутатів різного рівня.

Соціально-значиму доброчинну і милосердницьку роботу, спрямовану на відродження духовності і моралі народу, подолання соціальних патологій ведуть у місті релігійні громади багатьох конфесій. Станом на 1 січня 2014 року в Чернігові зареєстровано 62 релігійні громади, що належать до 25 конфесій. Загальна релігійна ситуація в місті стабільна. Всі релігійні громади здійснюють свою діяльність на території міста з дотриманням вимог чинного законодавства.

Одним із основних завдань на поточний рік відділ зв'язків з громадськістю ставить для себе дотримання принципів відкритості та прозорості в діяльності Чернігівської міської ради.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини