Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:18:48

Чернігівські УБОЗівці викрили військового корупціонера

20.01.2014   11:17

Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області направили до суду кримінальне провадження відносно військовослужбовця, який за видачу довідки вимагав гроші.

хабар

хабар

Працівники УБОЗу після збору, перевірки та фіксації доказів направили до суду кримінальне провадження за сукупністю злочинів, передбачених частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення) та частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Головним фігурантом справи є високопосадовий військовий керівник- позапартійний депутат районної ради шостого скликання.

До військового звернувся юнак стосовно видачі йому довідки для подальшого отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Військовий, розглянувши питання, повідомив парубку, що вирішити питання позитивно можна за «додаткову винагороду» в розмірі 1500 тисяч гривень. Не бажаючи заохочувати корупцію, хлопець звернувся по допомогу в міліцію.

Згодом, як і домовлялися, юнак прибув до кабінету військового керівника. Вимагач аби уникнути зайвих свідків вказав йому кімнату та місце, де потрібно залишити конверт із «вдячністю».

Під час санкціонованого обшуку грошові кошти в сумі 1500 тисяч гривень були вилучені. Військовий заперечував свою причетність до цієї оборудки, наполягав на тому, що жодних розмов про отримання винагороди він не вів, але під час проведенні слідчих дій було зібрано достатньо доказів, які свідчать про протилежне. Подальшу долю корупціонера вирішуватиме Новозаводський суд м. Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.