Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:27:54

"Чернігів" почав вчитися

17.01.2014   08:44Агенцiя

У з’єднаннях і військових частинах Збройних Сил України відбулися заходи, присвячені початку нового навчального року.

Розпочав навчання й екіпаж корабля Військово-Морських Сил Збройних Сил України морського тральщика «Чернігів». Заходи відкрило урочисте шикування особового складу та підняття Державного прапора та прапора ВМС ЗС України.

Минулий рік для моряків-«чернігівців» був досить напруженим. Екіпаж морського тральщика «Чернігів» взяв активну участь у міжнародних багатонаціональних навчаннях «Сі-бриз-2013», де виконував бойові завдання у складі тактичної групи, до якої також увійшли флагман українського Військово-Морського флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний», великий десантний корабель «Констянтин Ольшанський», фрегат ВМС Румунії «Марашешті», катер ВМС Грузії “Сухумі”, ракетний катер ВМС Туреччини “Мелтем” та катер Державної прикордонної служби України.

Також екіпаж виконав заходи інтенсивного періоду навчання, здійснив тривале несення бойової служби у морській економічній зоні України, виконав завдання в рамках антитерористичної операції «Чорноморська гармонія», провів серію тренувальних виходів з бази, виконавши в морі різноманітні бойові вправи, та здійснював бойове чергування в системі протиповітряної оборони.

- В ході минулого навчального року моряки «Чернігова» виявили високий рівень професійної підготовки і боєготовності завдяки чому й отримали від командування позитивні оцінки, - повідомив заступник командира морського тральщика «Чернігів» з виховної роботи капітан-лейтенант Олександр Сікальчук.

За словами командування морського тральщика «Чернігів» у 2014 році на них чекає виконання низки відповідальних завдань, серед яких серії інтенсивних тренувань на базі, участь у масштабних навчаннях та довгострокове несення бойової служби в морі.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини