Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:46:20

Правоохоронці Чернігівщини обговорили стан протидії злочинності в регіоні

17.01.2014   08:25

Під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи відбулась координаційна нарада за участю керівників правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан ефективності взаємодії правоохоронців у сфері протидії злочинності та корупції.

Як наголосив у своєму виступі прокурор області, завдяки впровадженню новел кримінального законодавства, взаємодії та координації дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів на Чернігівщині не допущено зростання злочинності.

На сьогодні рівень в регіоні злочинності є одним з найнижчих в Україні. Вжиті на виконання покладених державою завдань заходи дали свої позитивні результати. Значно вищим від загальнодержавного є відсоток розкриття кримінальних правопорушень, питома вага виявлених злочинів, пов′язаних зі збутом наркотичних засобів.

— В цілому правоохоронцями регіону виконано завдання щодо посилення протидії злочинності та корупції, які ставлять Президент України Віктор Федорович Янукович та Генеральний прокурор України Віктор Павлович Пшонка, — підкреслив Максим Говоруха.

Однак результати роботи щодо зміцнення законності та правопорядку в області ще не повною мірою відповідають вимогам сьогодення. Загалом в області обліковано понад 10 тисяч кримінальних правопорушень, з яких тяжких та особливо тяжких – майже 30 %. Більше половини від облікованих становлять правопорушення проти власності.

У 2013 році зареєстровано 1659 кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи. Зокрема, обліковано 42 умисних вбивств, 55 тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі 9 – зі смертельними наслідками. Зросла частка правопорушень, скоєних особами у стані алкогольного сп’яніння.
Потребує покращання проведення оперативно-розшукової діяльності оперативними підрозділами, яка належним чином не вплинула на ефективність протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам.
У минулому році правоохоронними органами області викрито 4 організовані злочинні групи у складі 13 осіб. З них, 3 – загально-кримінальної спрямованості (грабежі, розбої, незаконний обіг наркотиків), 1 – у бюджетній сфері.

Не зважаючи на те що, кількість виявлених корупційних правопорушень в області за минулий рік збільшилась, і до суду направлено 34 обвинувальних акти, а також вперше за минулі роки до кримінальної відповідальності притягнуто високопосадовця та суддю районного суду, стан протидії корупції потребує покращання.

Серед основних суб’єктів корупційних правопорушень, як і раніше, залишаються переважно посадовці низового рівня. Не виявлялися корупційні злочини у низці пріоритетних напрямів, зокрема, у фінансово-кредитній, банківській системах, паливно-енергетичному комплексі.

За результатами наради керівниками правоохоронних органів визначено додаткові заходи щодо підвищення ефективності запобігання і протидії злочинності та корупції, забезпечення додержання конституційних прав громадян, насамперед при провадженні оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини