Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:39:47

Не Катя, а Кактус

15.01.2014   12:51Агенцiя

Про кізоньку Катю, яку маленькою і знесиленою підібрала в лісі Наталя, донька водія Добрянського держлісгоспу Івана Корнієнка, минулого літа дізналося не лише селище, а й мало не вся Чернігівщина.

Тваринка була дуже гарною і напрочуд товариською. Лісову гостю назвали Катею, випоювали її теплим коров'ячим молоком та годували дитячими сумішами. Кіра, півторарічна онука господаря, нерідко ділилася з "новою подругою" ласощами.

І невдовзі Катруся, набравшись сил, вже весело вистрибувала у дворі. Приходили подивитися й помилуватися кізонькою не лише діти, а й дорослі, пропонували свою допомогу вихованці Добрянського учнівського лісництва.

Невгамовне козеня підростало. І яке ж було загальне здивування, коли метка козуля виявилася… допитливим козликом. Всіх це відкриття потішило. Довелося гостю перейменовувати. Так Катя стала Кактусом.

Тепер на обійсті Івана Корнієнка можна спостерігати цікаву картину: гелгочуть гуси, качки кахкають - і поміж цим птаством походжає Кактус, немов домашній сторож. Він любить сіно й овес, із задоволенням куштує цукерки. Охайний, чистенький, козлик частенько забігає разом з котом в дім. Примоститься в кімнаті на дивані і дрімає собі. Маленька Кіра з ним охоче бавиться.

Бабуся з дідусем жартують, що Кактус став повноправним членом їхньої сім'ї.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.