Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:55:01

Подарунки від Святого Миколая для вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей у с. Хмільниця

20.12.2013   13:40

19 грудня діти чекають з особливим нетерпінням, адже День Святого Миколая є одним із найулюбленіших свят для них.

Свято Миколи Чудотворця в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей с.Хмільниця Чернігівського району пройшло під яскравим і добрим знаком уваги до дітей.

З одним із найочікуваніших свят дітей привітали в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, голова ради Товариства «Чернігівське земляцтво у м. Києві», президент ТОВ «Міжнародний виставковий центр» Віктор Ткаченко, керівники служби у справах дітей, управління освіти і науки облдержадміністрації.

Гості ознайомилися з роботою закладу, навчально-виховним процесом, поцікавилася умовами перебування дітей та переглянули святкову виставу, підготовлену вихованцями центру.

Юрій Музика у вітальному слові зазначив, що сьогодні в Україні проводиться акція «З відкритим серцем до кожної дитини», ініційована Президентом України Віктором Януковичем і жодна соціальна незахищена дитина цього дня не залишиться без уваги.

Він побажав усім присутнім добра, щастя, здоров’я, успіхів та подякував педагогічному колективу за увагу і турботу, якими оточені діти у центрі.

І як годиться, з нагоди свята Миколи Чудотворця поважні гості вручили дітям подарунки та солодощі.


Довідково:

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей працює з 2006 року. До нього влаштовуються діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, і не в змозі їх подолати за допомогою власних можливостей. У закладі дітям надається комплекс соціальних послуг, проводиться соціально-педагогічна корекція з урахуванням індивідуальних потреб кожної дитини. З часу створення Центру в ньому перебувало близько 500 дітей.

Центр розрахований на 50 дітей стаціонарного перебування віком від 3 до 18 років. У ньому функціонують 5 груп тривалого (стаціонарного) перебування дітей та група для екстреного їх прийняття.

Кожна група має своє окреме приміщення для проведення занять та ігор, спальні кімнати, обладнані усім необхідним для перебування дітей: меблями, які відповідають віковим нормам як за розмірами, так і за естетичним оформленням, санвузлами з необхідними засобами гігієни.

Окрім цього, у закладі функціонує актовий, спортивний зали, медичний блок, кабінети для роботи психологів, їдальня.

Для кожного вихованця центру розробляються індивідуальні плани реабілітаційних заходів та соціально-психологічної підтримки, які успішно втілюються фахівцями закладу за участі батьків дітей.

Останні новини Чернігівщини

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.