Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:30:21

Податківці області привітали дітей зі святим Миколаєм

19.12.2013   15:22

У Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, що знаходиться у Хмільниці Чернігівського району, тимчасово проживають діти віком від 3 до 18 років, які опинилися у складних життєвих обставинах.

З подарунками від Святого Миколая цей заклад відвідали керівники Головного управління Міндоходів у Чернігівській області.

Мешканці  центру – діти-сироти, а також з сімей, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків чи не можуть забезпечити належного виховання. Максимально вони перебувають там до 9 місяців, доки вирішиться їхня доля. Тож на цей період центр для кожного з них стає домівкою. До Дня Святого Миколая діти готувалися по-особливому. Замовляли бажання – іграшки, солодощі, новорічну ялинку.

В Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області дбають про такі дитячі заклади, щоденно виконуючи свої професійні обов’язки. А з нагоди Дня Святого Миколая прибули до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей з благодійною місією.

Заступник начальника Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Іван Тумарченко розповів дітям про традиції цього свята, висловив найкращі побажання та вручив подарунки.

Гостей з Головного управління Міндоходів у Чернігівській області тут раді бачити і дорослі. Директор центру Ірина Коливошко висловила подяку від усього колективу. Від вихованців – за подарунки, від педагогічного колективу – за піклування про фінансування закладу.

- Головне управління Міндоходів у Чернігівській області дбає про наповнення бюджетів. А оскільки ми є бюджетною установою, то вчасно сплачені податки і збори – це стабільність нашого закладу, це наші зарплати… це наше життя, - розчулено додала вона.

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей розрахований на 50 місць. Нині там перебувають 42 дитини. Бюджетним фінансуванням передбачено 5-разове харчування, обладнані затишні кімнати для проживання, діти забезпечуються відповідно до сезону одягом та взуттям.

А головне завдання педагогічного колективу – соціальна та психологічна реабілітація, адаптація до сімейного оточення. У штаті закладу - п’ятеро психологів, які працюють не лише з дітьми, але за можливості - і з їхніми батьками.

Директор центру Ірина Коливошко каже, що до інтернатів звідси потрапляють одиниці, а найчастіше дітей усиновлюють, забирають в прийомні сім’ї та будинки сімейного типу.

Навчаються діти у місцевій школі. Директор хвалиться, що серед їхніх вихованців є і «стабільні хорошисти». Ми були свідками, як діти, повертаючись зі школи, поспішали розповісти їй про свої успіхи.

У Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей готуються до новорічних свят. Гуртом дбайливо прикрасили ялинку. Вже в очікуванні святкового концерту. Педагоги кажуть, що їхні вихованці талановиті – співають, читають вірші, успішно займаються в гуртках, які тут працюють. Найкращі роботи гуртківців можна побачити на стендах. А ще – на одному із стендів увагу привертають  віршовані рядки:
Люби усіх довкола
Удома та у школі
І ця любов із неба
Повернеться до тебе.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.