Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:11:26

Працівники Чернігівської митниці Міндоходів затримали рекордну суму валюти

10.12.2013   08:14

Вночі у вихідні під час проведення митного контролю потягу сполученням "Київ-Мінськ" працівники Чернігівської митниці Міндоходів знайшли справжній валютний скарб. Це рекордна сума, яку протягом останніх років вилучили на митних постах Чернігівщини.

Громадянка Республіки Білорусь, яка їхала у восьмому вагоні, відмовилася від пропозиції заповнити митну декларацію. Вона пояснила, що везе з собою лише особисті речі. Після усного опитування працівники залізничного пункту пропуску «Горностаївка» оглянули дорожню валізу цієї пасажирки.

Під особистими речами та підкладкою вони знайшли чотири пакунки, загорнуті в поліетилен і приклеєні скетчем до дна валізи. У кожному з них - по 50 тисяч доларів США. Загальна сума валюти, яку пасажирка намагалася незаконно вивезти з України до Білорусі, за курсом Національного банку України становить 1 мільйон 598тисяч 600 гривень.

Провину свою жінка визнала. І у письмовому поясненні зазначила, що не задекларувала та приховала від митного контролю валютні кошти, тому, що не мала дозвільних документів на переміщення готівки.

200 000 доларів США вилучені та передані до каси Чернігівської митниці Міндоходів. Дії цієї громадянки мають ознаки порушення митних правил, передбачені статтею 483 Митного кодексу України. Рішення прийматиме суд, а зазначена стаття, крім конфіскації коштів, передбачає ще й штраф - сто відсотків від прихованої суми.

Як нагадав начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов, минулого року на тому ж залізничному пункті пропуску «Горностаївка» було затримано 180 тисяч доларів, які також намагалися підпільно вивезти з України. Це сталося в тому ж поїзді маршрутом «Київ-Мінськ», який також саме у нічний час перетинав українсько-білоруський кордон. Як свідчать результати, пильність професіоналів не можна приспати у будь-який час доби.

Вилучені минулого року 180 тисяч доларів за рішенням суду вже перераховані до Державного бюджету.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини