Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:34:57

95-років з дня створення відзначив колектив Чернігівського обласного військового комісаріату

09.12.2013   14:43

9 грудня, 95-річчя з дня створення своєї установи відзначив колектив Чернігівського обласного військового комісаріату.

Урочисті збори з нагоди цієї дати відбулися у актовій залі установи. Виступаючи перед учасниками зібрання, заступник обласного військового комісара підполковник Вадим Лільчицький зазначив, що це свято поєднує історію і сучасність, є свідченням заслуг та оцінки ратної праці багатьох поколінь професіоналів.

- Я відзначаю високий рівень підготовленості і компетентності офіцерів військкомату за всіма напрямками діяльності. Ми маємо багато здобутків і перемог, головна з яких – збереження колективу однодумців та професіоналів. – підсумував офіцер.

Від імені обласного військового комісара полковника Костянтина Нікуліна та органів місцевого самоврядування кращим військовослужбовцям та працівникам ЗС України було вручено нагороди та грамоти.
Історія Чернігівського обласного військового комісаріату розпочалася з наказу про створення Чернігівського губернського комісаріату у військових справах, виданого 9 грудня 1918 року.

Свій нинішній статус Чернігівський обласний військовий комісаріат отримав 15 червня 1938 року. Тоді у кожному районі області були створені військові комісаріати. Загалом їх налічувалося 57. Та 30 січня 1939 року у зв’язку з утворенням Сумської області 17 районів Чернігівщини перейшли до неї. Відтак, у підпорядкуванні Чернігівського ОВК залишилося 39 районних військових комісаріатів та 1 міський, утворений у Чернігові восени 1939 року.

Саме в такому складі чернігівські військкоматівці проводили мобілізацію людських, кінських та автотракторних ресурсів у перші місяці Великої Вітчизняної війни. 30 серпня 1941 року через наступ німецько-фашистських військ Чернігівський обласний військовий комісаріат був розформований, а його особовий склад розпочав комплектування 62-ї стрілецької дивізії 5-ї армії у складі Південно-Західного фронту.

2 жовтня 1943 року, після визволення Чернігівської області від німецько-фашистських загарбників, військовий комісаріат відновлює свою діяльність. По серпень 1945 року включно тут здійснювали мобілізацію людських і транспортних ресурсів для остаточного розгрому ворога.

З 1 липня 1996 року Чернігівський обласний військовий комісаріат підпорядковується новоутвореному Північному оперативно-територіальному командуванню, а пізніше – Північному оперативному командуванню. Після його розформування у 2005 році Чернігівський обласний військовий комісаріат переходить у підпорядкування новоутвореного Територіального управління “Північ” Сухопутних військ Збройних Сил України. З грудня 2013 року він підпорядкований оперативному командуванню «Північ» (м. Рівне).
Очолює Чернігівський обласний військовий комісаріат полковник Костянтин Нікулін.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини