Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:13:21

Хоспісна допомога у Чернігові

22.11.2013   12:42Агенцiя

21 листопада відбувся семінар на тему: «Хоспісна допомога: близька людина потребує допомоги».

Захід пройшов за підтримки  благодійного фонду «Європа»  та за сприяння міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту  «Ми маємо голос і він повинен бути почутим». Семінари мають на меті привернути увагу широких верст громадськості до проблеми хоспісу.
Семінар проводили спеціаліст хоспісної служби міської лікарні № 4 Чернігівської міської ради Токарєва Валентина Анатоліївна та директор благодійної організації «Логос» Надія Лозбень.

Хоспіс - це гостинний дім, де надають допомогу, покращують якість життя. Нажаль, коли люди зустрічаються зі складними ситуаціями в своєму житті, або в житті близької людина, то страх паралізує наші дії і ми залишаємось безпорадними.

- Головною метою в нашому будинку хоспіс є створення простору спілкування вербального, за допомогою слова, та внутрішнього, що базується на емоціях. Для кращого розуміння хворого також використовуємо не вербальне спілкування – це наші жести та міміка. Коли люди потрапляють у лікарню – це вже свого роду стрес, головне проявити щирість, відвертість, турботу, довіру – найголовніші фактори лікування, - поділилась досвідом Валентина Токарєва.

У ході лікування хворому потрібно сформувати життєві цінності, розтлумачити про те, що вони зможуть робити після курсу лікування, адекватно підійти до позиції пристосування до нового статусу в житті.

Також існує проблема помираючих. Коли людина свідомо готується відійти в інший світ, вона переосмислює весь свій життєвий шлях, в цьому допомагають досвідчені психологи. Частіше психологічну допомогу потрібно надавати рідним, адже у них виникає відчуття безпорадності, страху, за те що вони невзмозі самостійно піклуватись про рідну людину, а звертаються до госпіталізації в хоспіс. Коли в сім'ї кого-небудь спіткала хвороба, у рідних змінюються обов’язки, саме в такі хвилини починаєш цінувати роботу яку виконують за тебе.

За словами Валентини Анатоліївни, планується відкрити так звану виїзну паліативну допомогу, яка буде здійснюватись безпосередню вдома у хворого, адже відділення хоспісу розраховано лише на 25 місць, а на даний момент там знаходиться 32 людини.

Благодійний фонд «Європа» і надалі переймається проблемами мешканців Чернігова, допомагає у вирішені питань хвилюючого характеру. В рамках проекту «Ми маємо голос і він повинен бути почутим», всі заходи, мають інклюзивну складову. Позаяк люди з особливими потребами на них не тільки гості, а й реалізатори наших спільних з ними ідей і програм. 

Громадська спілка "Громадська рада м. Чернігова"

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини