Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:43:06

Підвищили професійну компетентність юрисконсульти

13.11.2013   13:25Агенцiя

12 листопада у Чернігівському ОЦЗ відбувся семінар-навчання з головними спеціалістами-юрисконсультами базових центрів зайнятості, на якому йшлося про зміни до законодавства про зайнятість населення та вдосконалення організації правової роботи.

Нагадаємо, що Державна служба зайнятості з поточного року працює за новим ЗУ "Про зайнятість населення". Отож на практиці виникає чимало питань щодо впровадження нововведень та забезпечення нагляду за додержанням законодавства. Актуальним залишається застосування Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників.

Начальник юридичного відділу обласного центру зайнятості Марина Чаус акцентувала увагу присутніх на порядку проведення органами прокуратури перевірок при здійсненні нагляду за додержанням і застосуванням законів в базових центрах зайнятості.

У семінарі взяли участь представники Головного управління юстиції у Чернігівській області, які у своїх виступах зупинились на актуальних питаннях правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства.

Перед слухачами також виступили начальники відділів обласного центру зайнятості. Зокрема, вони розповіли про практичне застосування норм законодавства про зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, забезпечення збереження соціальних гарантій у сприянні працевлаштуванню особам до 18 років, організацію роботи щодо доступу до публічної інформації та інше.

На завершення учасники семінару обговорили проблемні питання, які виникають при проведенні ними правової роботи в центрах зайнятості, та поділилися досвідом.


Оксана Большак, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи 
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.