Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 05:07:52

В прокуратурі області обговорено стан додержання законодавства про державну та комунальну власність

12.11.2013   13:48

Під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи відбулося розширене засідання колегії прокуратури області, на якому обговорено питання про стан додержання законодавства про державну та комунальну власність та прокурорського нагляду з цих питань.

«Генеральним прокурором України Віктором Павловичем Пшонкою одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури визначено забезпечення нагляду за додержанням законодавства про державну та комунальну власність. Ефективне управління об’єктами державної та комунальної власності позитивно впливає на розвиток економіки, сприяє якісному виконанню державою своїх функцій.

Стан законності у  згаданій сфері залежить передусім від прийнятих депутатами, як представниками територіальної громади області, правомірних рішень щодо розпорядження майном спільної власності. У цьому аспекті звертаю увагу на необхідність більш виваженого підходу та врахування інтересів громади області при вирішенні питань щодо відчуження об'єктів комунальної власності та наповнення, у зв'язку з цим,  місцевого бюджету», —  зазначив у вступному слові прокурор області.

Органами прокуратури області за результатами проведених перевірок у вказаній сфері розпочато 6 кримінальних проваджень, внесено 51 подання. За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 11 посадових осіб, у т.ч. 3 – органу контролю. Відшкодовано 365 тис. грн., з яких до бюджету 168 тис. грн. До суду заявлено 49 позовів про стягнення понад 3 млн. грн.

Зокрема установлено факт вибуття із державної власності майнового комплексу бази відпочинку на території Козелецького району одного з державних підприємств. Прокурорською перевіркою встановлено, що базу, розташовану на ділянці площею понад 4 га, реалізовано приватній структурі усього  за 59 тис. грн. Прокуратурою Козелецького району розпочато кримінальне провадження за фактом незаконної реалізації державного майна, за ознаками ч. 1 ст. 365 КК України.

За підсумками засідання колегії  прийняті конкретні заходи щодо спільних дій, скерованих на забезпечення неухильного додержання законів у сфері власності.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини