Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:47:55

За вбивство з необережності чернігівця засуджено до трьох років обмеження волі

21.10.2013   17:37Агенцiя

Державним обвинуваченням доведено в суді вину чернігівця у вбивстві з необережності.

У березні цього року в одній  із чернігівських квартир від гострої крововтрати після ножового поранення в ногу, яке пошкодило стегнову артерію, загинув чоловік. «Швидка допомога» була викликана, але врятувати його не встигла.

Разом із загиблим у квартирі знаходився тільки її господар, з яким вони перед цим розпивали спиртне.

Одразу після  прибуття слідчо-оперативної групи  власник квартири зізнавався, що це він у розпал суперечки схопив з підвіконня ножа і один раз штиркнув товариша в ногу. При проведенні слідчого експерименту в присутності понятих він детально розповів про всі обставини вчинення ним злочину та продемонстрував розвиток всіх подій при проведенні відеозйомки.

Однак наприкінці слідства та в суді цей чоловік вже заперечував свою провину. За його новою версією, потерпілий, ймовірно, поранився сам. Підсудний цього не бачив, тому що через сильне сп’яніння «відключався» і не пам’ятає всіх обставин того дня. Але на ньому немає слідів крові, тому поранення спричинив не він.

Попри це, сукупністю зібраних доказів вина підсудного була доведена. Слідством і судом були враховані й висновки кількох судово-медичних експертиз, згідно яких потерпілий не міг спричинити собі таке поранення самостійно. За тими ж висновками, крові на нападнику могло не бути, бо це залежить від положення тіла і раневого каналу.

Погодившись з думкою прокурора, суд визнав даного громадянина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 Кримінального кодексу України. Окрім покарання у три роки обмеження волі, засуджений отримав зобов’язання відшкодувати потерпілим – родичам загиблого – матеріальні та моральні збитки. Зокрема, до повноліття дитини загиблого з нього щомісячно буде стягуватись визначена судом сума коштів на її утримання.

Прес-служба прокуратури  м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини