Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:01:17

В Ніжині міліція розкрила “дивний” розбійний напад на ломбард

16.10.2013   07:47

Співробітники Ніжинського міськвідділу міліції розкрили розбійний напад на місцевий ломбард, скоєний у липні. З’ясувалося, що це був кримінальний спектакль, ключову роль в якому відіграв персонал самого закладу.

Невідомий напав на працівника-оцінювача ломбарду. Погрожуючи предметом, схожим на пістолет, нападник наніс декілька ударів кулаком в обличчя працівникові ломбарду, швидко заволодів цінностями та зник.

До місця скоєння злочину негайно прибула слідчо-оперативна група, оперативники, керівництво Ніжинського міськвідділу міліції, співробітники відділу державної служби охорони.

Під час опитування потерпілий переповів у деталях обставини нападу на нього. Кожне слово підтверджувалося відеозаписами з камер спостереження, якими обладнано ломбард. Було видно, як в коридорі поруч із ломбардом вимкнулося світло, оцінювач вийшов перевірити, що там трапилося, і в цей час на нього напав невідомий у масці з предметом, схожим на пістолет. Він заштовхнув працівника ломбарду назад, до приміщення, і вже там бив його. Оцінювачу дісталося по голові і міцним кулаком, і рукояткою розбійницької зброї.

Доки працівник ломбарду не оговтався і залишався у безпорадному стані, розбійник вигріб гроші та коштовності і втік з місця злочину. Весь процес тривав щонайбільше хвилину. У підсумку ломбард втратив 25 тисяч гривень та золотих виробів на 216 тисяч гривень.

Відомості про злочин негайно були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Працівники міліції розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). Почалась кропітка робота правоохоронців, оперативників, слідчих, експертів та інших служб міліції щодо розкриття тяжкого злочину. Були проведені ряд оперативно-розшукових заходів.

Як повідомив начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик, наполеглива праця міліціонерів дала свій результат. Поступово правоохоронці встановили осіб, причетних до злочину. Найбільш дивною виявилася постать основного фігуранта: це був саме той працівник-оцінювач ломбарду, який зазнав нападу. Він справді був добряче побитий, їв жменями знеболювальні пігулки під час огляду місця події, а згодом ще кілька тижнів мусив лікуватися в умовах стаціонару.

Начальник Управління МВС в області Олександр Михайлик розповів, що під тиском беззаперечних доказів молодик розповів усе, що стосувалося задуманої та реалізованої ним кримінальної комбінації. За словами парубка, ідея злочину виникла в нього на тлі відчуття безвиході, породженого нестачею грошей для повернення боргу. А завинив він власникам все того ж ломбарду. Оцінювач взяв з каси без хазяйського дозволу 18 тисяч гривень та позичив їх своєму знайомому, який слізно просив про це та клявся, що дуже скоро поверне усе до копійки.

З часом стало зрозуміло, що “до копійки” насправді означало “ані копійки”. Позичальник безслідно зник, а нестачу грошей в касі власники ломбарду могли виявити в будь-який момент. Тоді й виникла авантюрна ідея приховати один злочин іншим. Оцінювач підбив свого давнього знайомого на участь в інсценуванні нападу, пообіцявши солідну винагороду. Каже, що трохи побоювався, чи не “заграється” товариш, чи не приб’є його зовсім, аби заволодіти всіма цінностями: адже йшлося, разом з вартістю золота, про чверть мільйона гривень! Та вибору в оцінювача не було, тож мусив довіритися цьому спільникові. І той, справді, не підвів, хоча для замилювання очей міліції відлупцював організатора псевдо-нападу аж занадто реально, навіть дещо перестарався.

Тепер з потерпілого від нападу чоловік перетворився на активного учасника кримінального правопорушення. А золото правоохоронці вилучили і повернули ломбарду.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини