Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:15:58

Жінка з ароматом кави…

15.10.2013   07:32Агенцiя

Зазвичай, людина проводить на роботі біля третини свого життя. Отже, хочеться, щоб робота приносила і радість, і задоволення, і фінансовий добробут. Людина, якій вдається цього досягти, почувається щасливою.

Улюбленою справою мріяла займатись і Наталія Вєтохіна з Городні. Хоча життя так розпорядилося, що спочатку вона навчилася шити і тривалий час працювала швачкою. Але згодом зрозуміла, що душа до цього в неї не лежить. Щоправда, знайти роботу в Городні, та ще й таку, щоб подобалась і добре платили, важко, тому Наталія, аби заробити на існування, вимушена була погоджуватись на перші-ліпші пропозиції. Вже тоді в неї зародилась мрія – відкрити власну крамничку з продажу ексклюзивних сортів кави та чаю. Сама Наталія просто обожнює каву.

Вона переконана: її ранковий аромат пробуджує від сну, заряджає енергією і бадьорістю, придає гарний настрій і надихає на життя. І в глибині душі плекала надію: «Колись я зможу здійснити свою мрію!».
Згодом їй пощастило влаштуватись контролером газового господарства. Робота їй подобалась, тому подумки розпрощалася з мрією. Та не було б щастя, так нещастя допомогло. У 2008-2009 роках країною прокотилась фінасово-економічна криза, і хвиля скорочень зачепила й Наталію.

Перебуваючи на обліку в Городнянському районному центрі зайнятості, жінка спочатку сподівалась, що незабаром знайде іншу роботу. Та завдяки семінарам з орієнтації на підприємницьку діяльність зрозуміла: давня мрія і бажання щось змінити захопили її. Сумнівів щодо бізнес-ідеї не було: Наталія чітко знала, що власна справа має бути пов’язана з кавою. Саме тоді в супермаркетах Чернігова та магазинах інших міст почали з’являтись міні-кав’ярні - затишні куточки, звідки доноситься манливий аромат кави і чаю, де можна не тільки придбати товар, а й скуштувати напій. Там продається якісна кава і чай для справжніх гурманів. Наталія хотіла мати таку кав’ярню.

Вона успішно захистила бізнес-план, зареєструвала підприємницьку діяльність, отримала допомогу по безробіттю одноразово, придбала потрібні меблі, інвентар і товар, і в магазині «Людмила», що в центрі міста, орендувала торгову площу.

Не минуло й місяця, як у Наталії з’явились постійні клієнти. Своїм покупцям господиня пропонує не лише купити каву, а й на місці скуштувати її. Якщо людині потрібна мелена кава – без проблем! Кавомашина впорається з будь-яким замовленням. Асортимент кави постійно розширюється. Любителі чаю теж не проходять повз Наталію, бо вона продає також добірні сорти чаю гарної якості. Все, що є в асортименті, поєднує помірну ціну та гармонійний смак, високоякісних складових.

У бізнесі Наталія дотримується життєвого принципу: пропонуй те, що бажаєш собі, тому найвищою оцінкою її роботи є подяка від людей - її покупців.

Городнянський РЦЗ
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.