Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:35:08

У рамках призовної кампанії “Осінь – 2013” новобранці Чернігівщини склали урочисту клятву рідній землі

12.10.2013   08:27

У селищі Радянська Слобода, в одному з найбільших населених пунктів Чернігівського району відбувся “День призовника”, організований Чернігівським об’єднаним міським військовим комісаріатом, військово-музичним центром Сухопутних військ Збройних Сил України та регіональним медіа-центром Міністерства оборони України.

В центрі села, на алеї героїв проводити хлопців до війська прийшли їх батьки, школярі, ветерани, жителі Радянської Слободи та сусідніх селищ. Також приїхали та побажали новобранцям бути вірними синами свого народу та не зганьбити рідну землю, голова Чернігівської районної державної адміністрації Микола Ганджа, заступник голови районної ради Микола Кудрик та Чернігівський міський військовий комісар полковник Володимир Кравчук.

Присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим у Великій Вітчизняній війні, а призовники з сіл району Радянської Слободи, Анисова, Іванівки, Старого Білоуса, Шестовиці та Михайло-Коцюбинського урочисто скали клятву рідній землі.

За українським звичаєм матері пов’язали своїх синів вишиваними рушниками-оберегами та дали батьківське напуття на гідну службу.

Як мати, я звичайно хвилююся за свого сина. Але у нашій сім’ї служили усі. Побував у війську старший син, тепер черга молодшого Дениса. Тож навіть питання для нього, йти до армії чи ні, не виникало. Усім призовникам раджу забути слова “не хочу” чи “не можу”, а впевнено сказати собі: “я достойний бути захисником”. З честю та гордістю пройдіть армійську школу життя і здоровими поверніться додому, – зазначила у виступі мати одного з новобранців Світлана Голубчанська.

А в місцевій школі свято продовжилося концертом артистів Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України. Концертні номери артистів і солістів чергувалися з виступами керівництва району, ветеранів та демонстрацією відеороликів про сучасне українське військо.

В свою чергу Чернігівський міський військовий комісар полковник Володимир Кравчук подякував батькам за виховання призовників, а юнакам побажав здоровими і змужнілими повернутися до рідних домівок.

– Вже п’ятий рік поспіль ми проводимо подібні заходи в загальній системі військово-патріотичного виховання молоді. Наша мета, не лише відродити славетні героїчні традиції минулого, а й показати, розповісти, донести до мешканців кожного села, що таке українська армія сьогодні. А результат цієї роботи можна побачити на призовному пункті нині – охочих поповнити лави Збройних Сил України в Чернігівському районі збільшився вдвічі, – підкреслив міський військовий комісар.

Загалом, під час цьогорічної призовної кампанії “Осінь-2013” з міста Чернігова та Чернігівського району буде відправлено до війська близько 100 призовників.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини