Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 05:47:38

Грабіжники не уникнуть заслуженого покарання

03.10.2013   10:52

На сьогоднішній день міліція Чернігівщини розкрила 113 пограбувань, з яких 45 – в обласному центрі. Про наполегливу роботу правоохоронців свідчать і останні затримання, коли впевнені у своїй безкарності злочинці несподівано для них самих опинилися за гратами.

Так, нещодавно міліція затримала групу грабіжників, яка скоювала напади на випадкових перехожих. До складу злочинної групи входили троє раніше судимих чоловіків, серед яких був і неповнолітній хлопець.

Організував групу чоловік, який не так давно вийшов із в’язниці й ще перебував на випробувальному терміні. Але він виправлятись і не збирався – швиденько знайшов собі подільників і разом з ними вибирав потенційних жертв.

Жертвами грабіжників ставали п’яні громадяни,  перехожі, підлітки, жінки та ті, хто йшов на ранішню електричку. На рахунку зловмисників дев’ять пограбувань. Лиходії награбували у ніжинців кілька тисяч гривень, мобільні телефони, банківські картки та особисті речі. Усе здобуте злочинним шляхом майно за безцінь здавали на ринку та в ломбарді, гроші ділили між собою, але все одно потім їх спускали на алкоголь.

Грабіжники засвітилися, коли черговий раз неподалік вокзалу напали на перехожого. Блокувавши привокзальні квартали, міліціонери затримали двох нападників. А згодом злочинці допомогли вийти на третього.

Зараз усі троє учасників організованої  злочинної групи заарештовані та чекають суду в СІЗО м. Чернігова. Їх чекає покарання за скоєне у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування в кримінальному провадженні вже завершено, прокуратурою Чернігівської області до суду направлено обвинувальний акт.

Міліція залучає до оперативно-профілактичних операцій найдосвідченіших оперативників. Згідно розпорядження начальника УМВС України в Чернігівській області Олександра Михайлика кожен день за рахунок особистого часу на патрулювання виходять десятки правоохоронців. У святкові дні кількість патрулів збільшується у декілька разів аби забезпечити громадський порядок і безпеку у всіх місцях масового відпочинку громадян. Міліціонери не тільки припиняють правопорушення, а й проводять значну профілактично-роз’яснювальну роботу серед громадян.

Громадяни мають і самі дотримуватися  елементарних правил безпеки, які унеможливлять  скоєння проти них протиправних діянь. Так, якщо ви допізна засиділися у гостях чи розважальному закладі, замовте собі таксі. В противному разі попрохайте аби вас хтось зустрів на зупинці громадського транспорту. Йдучи увечері вулицею, намагайтеся рухатися її освітленою частиною, не хизуйтеся своїм дорогим мобільним телефоном чи золотими прикрасами.

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини