Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:43:15

Прокуратурою м.Чернігова на ім’я міського голови Чернігова направлено подання про усунення порушень вимог законодавства

03.10.2013   07:19

Орендна плата за міську землю не може бути меншою за 3% від її грошової оцінки.

Прокуратурою м.Чернігова на ім’я міського голови Чернігова направлено подання про усунення порушень вимог законодавства у сфері земельних відносин і природно-заповідного фонду.

Зокрема, в ньому йдеться про обов’язок Управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради своєчасно вживати передбачені законом заходи для приведення орендної плати за землі комунальної власності у відповідність до вимог законодавства.

Адже Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” від 03.06.2008р. №309-VI внесено зміни до Закону України “Про оренду землі” та встановлено, що орендна плата за земельні ділянки, на яких проведена нормативна грошова оцінка, не може становити менше ніж 3% від нормативної грошової оцінки. З 01.01.2011р. діє положення ст..288 Податкового кодексу України щодо збільшення мінімального розміру орендної плати до трикратного земельного податку. Аналогічні положення закріплені рішенням Чернігівської міськради (11 сесія 6 скликання) від 29.07.2011р. “Про затвердження ставок земельного податку та встановлення розміру орендної плати в м.Чернігові”.

Попри це, прокуратурою виявлені окремі випадки зволікання з направленням орендарям міської землі пропозицій про зміни до договору оренди в частині розміру орендної плати. Це вплинуло і на можливість та ефективність вжиття інших передбачених законом заходів для зміни даних договорів у судовому порядку.

Внаслідок цього окремі громадяни та суб’єкти підприємницької діяльності в м.Чернігові продовжують користуватися земельними ділянками на умовах та в порядку, визначеному первинними договорами оренди. Тобто сплачують орендну плату в розмірі меншому, ніж передбачено законодавством.

У внесеному документі реагування прокуратура вимагає вжити невідкладних заходів до усунення порушень вимог законодавства, а також причин та умов, що їм сприяли.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.