Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:22:01

На Чернігівщині зарплату "в конвертах" здебільшого отримують працівники торгівлі

23.09.2013   11:37

Серед порушень трудового законодавства, які допускають роботодавці Чернігівщини, найпоширенішими залишаються зарплати «у конвертах» і нелегальне використання праці людей. Фахівцями Головного управління Міндоходів у Чернігівській області постійно проводиться робота щодо попередження використання неоформленої найманої праці у суб’єктів господарювання, які мають ризики і потребують додаткових трудових ресурсів. Це, зокрема, перевірочний аналіз податкової звітності, порівняння обсягів виручки, видів діяльності платників податків. Опрацьовується інформація, що надходить від інших органів влади.

хабар

хабар

За рахунок проведення  таких заходів, працівники Головного  управління Міндоходів у Чернігівській  області  протягом січня - серпня  посприяли  офіційному оформленню трудових відносин 2176 найманих працівників, до державної реєстрації залучено 636 осіб. Державна казна  додатково поповнилася  більш ніж на 380 тис. грн.

Найбільше незареєстрованих найманих працівників легалізовано в галузі торгівлі – 1135 осіб та в сфері автоперевезень - 261, в сфері громадського харчування - 149,  лісозаготівлі -  165 та  86 у галузі сільського господарства.

Приміром, у поле зору працівників Ніжинської ОДПІ потрапило одне із місцевих підприємств, що займається переробкою сільгосппродукції, вирощеної на орендованих земельних ділянках. А саме  фахівців  інспекції зацікавило питання  укладання трудових відносин  із  жителями інших областей, залучених до сезонної роботи. Задля перевірки було організовано виїзд  контролюючих органів у складі інспекції охорони праці та  центру зайнятості. Як наслідок,  оформлення  трудового договору відбулося із  62  найманими працівниками. Причому як   приїжджими  так і місцевими жителями.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.