Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:43:55

У Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського відкрилася виставка “Вклонімося великим тим рокам”

21.09.2013   09:03Агенцiя

20 вересня у Військово-історичному музеї – відділі Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського відкрилася виставка “Вклонімося великим тим рокам”, присвячена 70-річчю визволення краю від німецько-фашистських загарбників.

Понад 200 її експонатів розповідають про здійснення Чернігово-Прип’ятської наступальної операції, в ході якої війська Центрального та Воронезького фронтів звільнили Чернігівщину від фашистського ярма, про трудовий героїзм чернігівців по відновленню зруйнованих фабрик і заводів, міст і сіл, про надання допомоги фронту.

На виставці можна побачити особисті речі Почесних громадян міста Чернігова: командуючого 16-ю повітряною армією Героя Радянського Союзу, С.Г. Руденка, льотчика цієї армії Героя Радянського Союзу В.А. Башкірова, командира партизанського з’єднання ім. М.М. Попудренка, а після звільнення міста – секретаря міськкому партії Ф.І. Короткова; поряд – матеріали командира 181-ї стрілецької дивізії, яка визволяла Чернігів, О.А. Сараєва. Окремий розділ розповідає про дослідників історії Чернігівщини періоду Великої Вітчизняної війни, таких як Б.Ф. Юр’єв. Цікавими є фото не лише чернігівських руїн, відновлених у 1943–1944 роках виробництв, але й археологічних розкопок кінця 1940-х років, які проводив Б.О. Рибаков, також Почесний громадянин Чернігова, у ще не відбудованому місті.

У відкритті виставки взяли участь науковці і краєзнавці, музейні працівники, освітяни, учні школи № 9, які оглянули виставку і поспілкувалися з учасницею відбудови Чернігова Л.Д. Архрьомкіною та колишнім партизаном, Почесним громадянином міста Г.О. Кузнецовим.


http://www.choim.org/?p=1611

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.