Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:03:36

В прокуратурі області обговорено шляхи дотримання законодавства при сплаті соціальних та страхових внесків

19.09.2013   16:23Агенцiя

Під головуванням прокурора області Максима Говорухи відбулася міжвідомча нарада за участі керівництва облдержадміністрації, головних управлінь Міндоходів, юстиції та Пенсійного фонду в області. На нараді обговорено питання додержання законодавства щодо стягнення єдиного та страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як зазначив під час виступу Максим Говоруха, пенсійне забезпечення в Україні загалом і на Чернігівщині зокрема — є основною складовою системи соціального захисту населення, тому контроль за додержанням законодавства щодо повноти та своєчасності сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є одним із пріоритетних напрямів роботи органів прокуратури.

Водночас, результати прокурорських перевірок свідчать, що дії контролюючих органів області, вжиті для наповнення та раціонального використання коштів Пенсійного фонду, не відповідають вимогам сьогодення. Як наслідок, суттєвого зменшення розміру заборгованості до Фонду не відбулося, що ставить під загрозу своєчасність та повноту отримання пенсіонерами відповідних виплат.

Прокурор області звернув увагу присутніх на чітке та неухильне виконання вимог законодавства у сфері наповнення бюджету, та наголосив на необхідності належної взаємодії органів державної виконавчої влади, Міндоходів, Пенсійного Фонду та прокуратури.

За підсумками наради керівництвом прокуратури, органів державної влади та контролю визначено конкретні заходи щодо забезпечення належної організації захисту інтересів держави, попередження порушень закону у бюджетній сфері та своєчасної сплати соціальних внесків.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.