Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:31:08

Школа виживання у Гончарівському. ФОТО

19.09.2013   09:19

На базі 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що в селищі Гончарівське на Чернігівщині, стартувала активна фаза військово-патріотичного заходу «Школа виживання».


Організаторами проекту виступили Всеукраїнська громадська організація «Громадський Рух «За Майбутнє» та Міністерство оборони України. Це вже не перший захід, який вони спільно проводять з метою патріотичного виховання української молоді та популяризації військової служби у Збройних силах України.

Як зазначив керівник заходу Михайло Харечко, мета цього проекту – патріотичне та морально-етичне виховання молоді.

– Ми прагнемо об’єднати та виховати всебічно розвинених молодих людей, стимулювати підвищення суспільної та політичної активності сучасної молоді, сприяти формуванню активної життєвої позиції громадян України. Дівчатам і юнакам це дуже цікаво. Щороку ми отримуємо все більше заявок на участь в таких заходах, - наголосив він.

Серед учасників  – 8 дівчат та 12 юнаків віком від 18 до 23 років. Це учні старших класів та студенти вишів з різних регіонів України. Вони традиційно розподілені за віковою категорією на 4 команди - «Сокіл», «Орел», «Барс» та «Рись».

Впродовж чотирьох днів молодь буде змагатися за перемогу в умовах лісистої місцевості просто неба. Подолання психологічної смуги перешкод, проведення конкурсів  “Дньовка” та “ Похідна кухня”, відбиття раптових нападів противника, подолання водної перешкоди, стрільба зі стрілецької зброї та гранатометів, виконання нормативів з військової топографії, медичної підготовки та захисту від зброї масового ураження – ось далеко не весь перелік конкурсних завдань.

До проведення змагань, керівництвом 1-ї окремої танкової бригади, залучено досвідчених розвідників бригади  – майора Володимира Комарянського та капітана Сергія Захаревича. А за кожною з груп закріплений інструктор з числа кращих військовослужбовців розвідувальної роти.

Перед початком змагань молодь склала урочисту обіцянку бути чесними в спортивній боротьбі. А розвідники танкової бригади продемонстрували хлопцям та дівчатам свої вміння у подоланні «смуги розвідника».

Варто зазначити, що усі  учасники заходу попередньо вже брали  участь у військово-патріотичних зборах, які «Громадський рух «За майбутнє» проводив до цього і мають досвід та підготовку до життя в екстремальних умовах.

 

Фото Віталія КИРИЛОВА

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини