Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:08:17

У Чернігові відбувся Всеукраїнський форум "Від ідеї до успіху"

18.09.2013   10:08Агенцiя

Більше ста учасників з усіх куточків України, десятки презентацій та майстер класів, а головне – атмосфера натхнення та творчості. Такими були складові Всеукраїнського форуму «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад», який відбувся 13 -14 вересня в Чернігові.

Відкриваючи форум, Павло Казанецький, представник Східноєвропейського демократичного центру (Варшава, Польща) зазначив: «10 років тому, коли я планував перший проект по активізації ініціатив на рівні невеликих районів, міст та селищ України, то не розумів в повній мірі, як саме цей проект вдасться і до яких результатів призведе. Але тепер я надзвичайно втішений бачити потужну всеукраїнську мережу громадських організацій об’єднаних спільною місією»

Форум «Від ідеї до успіху» став майданчиком для обговорення досвіду громадської діяльності на місцевому рівні (тобто на рівні невеликих районів, міст, селищ). Під час двох днів було проведено десятки майстер-класів, презентацій та обговорень, що дозволило не тільки навчитися чомусь новому і почути успішні історії, але також і започаткувати нові партнерства між неурядовими організаціями з різних областей країни.

Гостями Форуму стали представники донорських організацій, міжнародних фондів, муніципалітетів, бібліотек та громадських рухів. Але найважливішими гостями все ж були лідери неурядових організацій з невеликих міст, районних центрів, сіл та селищ, що географічно представляли майже всю Україну. Саме вони були головними героями форуму, людьми, для поширення чиїх надзвичайних історій цей форум був проведений.

Особливістю та незабутнім моментом форуму стала церемонія нагородження переможців конкурсу «Краща громадська ініціатива України», де було відзначено ініціативу у восьми номінаціях. Цей конкурс не фінансує жодна донорська структура, він є результатом ініціативи неурядових організацій, які входять до мережі «Громадські ініціативи України». Атмосфера, під час нагородження була неймовірна, нагороди отримали справді цікаві та важливі проекти. Дипломами, солодкими подарунками та такими корисними призами як тренінги, навчальні візити, стажування переможців нагороджували представники Мережі «Громадські ініціативи України». Випадково, але символічно вийшло так, що конкурс буквально об’єднав Україну (наприклад, організація зі Львова нагороджувала організацію з Севастополя, організація з Сімферополя нагороджувала організацію з Чернігівщини, організація з Рівного – ініціативу з Кіровограда і так далі. За словами координатора мережі – Юрія Степанця: «цей конкурс значив дуже багато не тільки для переможців конкурсу, але і для тих хто нагороджував. Це вперше в Україні неурядові організації, об’єднались для підтримки громадських ініціатив, тож нагорода вийшла справді народною».

На форумі дуже відчувалася важливість підтримки маленьких ініціатив. Більшість учасників рідко беруть участь в подібних подіях, і тому вони брали максимум від кожного майстер-класу чи дискусії, були щирі та натхненні у обговореннях та зворушені та сором’язливі під час нагороджень.

Вдячність учасників, відгуки спікерів та гостей надихають та дають сили працювати далі. Мережа «Громадські ініціативи України» і надалі буде підтримувати невеликі громади, ініціативи, громадські організації, що тісно працюють з людьми і для людей.

Громадські ініціативи України

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини