Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:04:27

Прокуратура підтримала вироки трьом молодикам з Чернігова, які грабували перехожих

10.09.2013   12:39Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо трьох чернігівців віком від 20 до 23 років, які в нічний та вечірній час нападали на перехожих з метою пограбування

Злочини скоювались у районі вул. Рокосовського та на Проспекті Миру. Після затримання підозрюваних постраждалим було повернуто  частину награбованого - мобільні телефони.

Один зі злочинців ‒ у свої 22 роки вже неодноразово судимий за крадіжки і пограбування ‒ взявся «за старе» після звільнення з місць позбавлення волі. У квітні та травні цього року він разом з подільниками чотири рази нападав на самотніх перехожих. Людину на пустій темній вулиці вони валили з ніг, били та забирали мобільний телефон і гроші. У одному з випадків ступінь насильства, застосованого ним до потерпілого, був небезпечним для життя і здоров’я жертви злочину.

У трьох випадках його дії кваліфіковано як грабіж і в одному ‒ як розбій. Погодившись із пропозицією прокурора, суд призначив грабіжнику покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Співучасником першого злочинця у трьох випадках пограбувань був 20-річний молодик, який теж скоював злочин не вперше. Його покарано чотирма роками позбавлення волі.

Двічі разом з ними на перехожих нападав ще і 23-річний співучасник, який раніше кримінального минулого не мав. Більше того, він, єдиний з трьох, вже мав сім’ю і дитину. Тим не менш, брати участь у злочинних діях своїх приятелів чоловік не відмовився. Причиною скоєного він, як і решта компанії, назвав алкогольне сп’яніння.

Ця особа  отримала шанс не ламати своє життя. Суд врахував каяття, активне сприяння в розкритті злочинів та інші пом’якшуючі обставини і визнав за можливе призначити покарання з випробувальним терміном. Якщо цей засуджений протягом трьох років скоїть новий злочин або порушить умови випробування, «сидітиме» 4 роки.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.