Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:47:58

Діяльність Державної екологічної інспекції у Чернігівській області у серпні 2013 року

05.09.2013   13:03

Протягом серпня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 154 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 79 об’єктах різної форми власності, з них комплексно 46.

За результатами перевірок складено 149 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 147 осіб. Матеріали 2-х справ передано у судові органи та 1-ї – у правоохоронні органи. Порушено 3 кримінальні справи.

Загальна сума накладених штрафів склала 32,317 тис.грн., стягнуто 24,310 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:
– у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 44 осіб. Накладено штрафів на суму 12,291 тис.грн., стягнуто 8,517 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за рослинним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 30 осіб. Накладено штрафів на суму 4,284 тис.грн., стягнуто 3,519 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за водними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 22 осіб. Накладено штрафів на суму 3,264 тис.грн., стягнуто 3,009 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за рибними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 19 осіб. Накладено штрафів на суму 1,615 тис.грн., стягнуто 1,275 тис.грн.;
– у сфері державного контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб. Накладено штрафів на суму 6,851 тис.грн., стягнуто 3,995 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за тваринним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 10 осіб. Накладено штрафів на суму 1,717 тис.грн., стягнуто 0,595 тис.грн.

За результатами інспекційної діяльності у серпні, пред’явлено 10 претензій та позовів за екологічні збитки на загальну суму 33,759 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 33,810 тис.грн.

За поточний період Державними інспекторами відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Чернігівської області перевірено 7152 одиниці пересувних транспортних засобів та 3894 вагони.

Здійснено екологічний контроль 29076,5 тон вантажів та радіологічний контроль 316441,6 тон вантажів.

Інспекторами постів екологічного контролю притягнено до адміністративної відповідальності 2 порушників, накладено штрафів на суму 170 грн.

Громадський контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини здійснюють громадські інспектори з охорони довкілля.

Спільно з державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Чернігівській області громадські інспектори з охорони довкілля беруть участь у перевірках, залучаються до рейдових перевірок по боротьбі з браконьєрством, а також під час проведення природоохоронних операцій та акцій. У серпні здійснено 5 спільних рейд-перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства у галузі збереження рослинного та тваринного світу на території Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.